PROOVI JÄRELE Kahe minuti reegel, mis muudab su elu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sinu to-do-list on sama paks kui telefoniraamat, on lihtne hakata viivitama. Kohustused on vaimusilmas nagu massiivne tellis, mis lämmatab ja mille alt tahaks korra pääseda. Nii et parem on asjad edasi lükata. Kui nii aga jätkata, siis nimekiri muudkui kasvab ja kosub. Nüüd tahaks sellega veel vähem tegeleda. Kuidas sellest nõiaringist pääseda?

Produktiivsuse spetsialist David Allen õpetab kahe minuti reeglit – see tähendab, et kui tegevus võtab aega kaks minutit või alla selle, siis teed selle kohe ära. Kahe minuti reegel muudab väikesed ülesanded lihtsamaks, sest neid on ühtlasi ka kõige lihtsam edasi lükata. Nii aga ongi varsti viie väikse ülesande asemel kümme.

Mõte ei ole kindlasti selles, et teed nüüd terve päeva ülesandeid, mis võtavad kaks minutit aega. Asja iva on selles, et sul ei koguneks stressina kuklasse tohutu hunnik asju, mille sa hõlpsasti tehtud saaksid. Kahe minuti reeglit rakendades saad oma ülesandeid nimekirjast palju varem maha kriipsutada kui muidu.

Kahe minuti reegel aitab ka suuremate kohustuste puhul. Kui võtad iga päev aega – olgu selleks siis kaks minutit või vähem – et üks asi hoogsalt ära teha, siis sa oled hakanud oma harjumusi murdma. See viib tasapisi aga ka suuremate muutusteni, kirjutab The List.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles