Nende lõhnade nuusutamine vähendab söögiisu

Naine
Copy
Lõhnameel võib kaalu langetamisel abiks olla.
Lõhnameel võib kaalu langetamisel abiks olla. Foto: Shutterstock

Kõik teavad, et kilodest vabanemiseks tuleb süüa tasakaalustatult ja teha regulaarselt trenni. Kuid ka teatud lõhnade igapäevane nuusutamine võib isu ohjeldamisel abiks olla.

Ajakirjas Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery avaldatud uuringus nuusutasid üle 3000 ülekaalulist osalejat kuue kuu jooksul nälga tundes alati inhalaatorite kaudu eri lõhnu. Eesmärk oli teha kindlaks, kas see pärsib nende isu. Teadlased leidsid, et pooleaastase uuringu jooksul kaotasid need, kes kasutasid regulaarselt oma inhalaatorit, keskmiselt viis kilo kuus ja säilitasid selle kaalulanguse kogu selle kuue kuu jooksul.

Katsetatud lõhnadest peeti kõige tõhusamaks õuna ja piparmünti. Miks nii? Teadlased veel uurivad seda, kuid usuvad, et tugevamad ja aromaatsemad lõhnad vallandavad spetsiifilisi neuroloogilisi ja hormonaalseid küllastusreaktsioone, kirjutab Woman's World.

Lõhnade nuusutamisest üksi jääb kaalust alla võtmiseks väheks, aga sellest võib olla natuke abi, kui neid lõhnu oma igapäevaellu siduda – näiteks kasutada piparmündilõhnalist šampooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles