Kolm sammu, kuidas teha efektseid jääkuubikuid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaarid jääkuubikud.
Klaarid jääkuubikud. Foto: Vida Press

Kui pidu on tulemas, siis pane vaim valmis ja jää külma. Aga ära lase seda niisama kraanist kotti, vaid üllata sõpru eriti ilusate jääkuubikutega.

Ehk oled märganud, et peenes restoranis näevad jääkuubikud kuidagi teistsugused välja. Peamine erinevus seisneb selges läbipaistvuses, kirjutab Pure Wow. Klaasjalt klaarid jääkuubikud sulavad ka aeglasemalt kui sogased kuubikud, millesse on jäänud palju õhumulle. 

Selleks, et jääkuubikud oleks selged ja ei teeks jooki kiiresti vesiseks, tuleb nende valmistamisele veidi aega pühendada. 

  1. Puhasta vesi. Lase kraanivesi läbi filterkannu või kasuta pudelivett. Nii on kindel, et vees on vähem õhku ja mineraale. 
  2. Keeda vesi kaks korda läbi. Vee keetmine hävitab õhumullid ja laseb molekulidel tihkemalt kinni külmuda. Mida tugevam on jää, seda aeglasemalt see sulab. Lase veel enne teistkordset keetmist üleni maha jahtuda. 
  3. Vala ja kata. Lase keedetud veel uuesti täielikult maha jahtuda ja vala see jääresti. Kui vesi on ühtlaselt laiali jaotatud, kata jäärest toidukilega, et vette ei satuks ühtki kübet.

Kui tahad, et jääkuubikud näeksid eriti ilusad välja, lisa vee sisse mari või lilleõis. Lisand jääkuubikus eritab head lõhna ja annab kergelt maitset.

Lisandiga jääkuubikud. Foto:
Lisandiga jääkuubikud. Foto: Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles