Viis põhjust, miks peaks rohkem naerma

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millal oli viimane kord, kui sa spontaanselt ja korralikult naersid? Kas naerad siis, kui tunned rõõmu või tunned rõõmu, kui naerad?

Kas hea huumorisoonega inimesed tõmbavad sind ligi? Naermine aitab väljendada igapäevast rõõmu ja olla hetkes kohal, kirjutab MindBodyGreen.

1. Naermine vähendab pingeid. Naermine lõdvestab lihaseid ja leevendab stressi, ärevust ja hirmu.

2. Naermine tekitab hea tunde. Naermine vallandab endorfiini – kemikaali, mis tekitab hea enesetunde.

3. Naermine ühendab inimesi. Hea kõhutäie naeru jagamine teistega on imeline moodus omavahelise sideme loomiseks ja seltskonnas veedetud aja nautimiseks.

4. Naermine on tervendav. Naermine on imeline allikas nii füüsilise kui emotsionaalse tervenemise jaoks. Füüsiliselt parandab naermine vereringet, sügavat hingamist ja mõjub hästi immuunsusele (ja kõhulihastele). Emotsionaalselt võib olla võimas samm leida huumorit ka kõige keerulisemates olukordades – see toob ka kõige tumedamal ajal ellu valgust.

5. Naermine on ilus. Naermine tõmbab ligi teisi, kellele ka naerda meeldib. Lisaks on naermisest tekkivad väikesed naerukurrud ilusad märgid hästi elatud elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles