Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

TESTI END Ainult need, kellel on kullipilk, suudavad leida õige vastuse vähem kui 10 sekundiga! (2)

Copy
Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Optiliste illusioonide ja mõistatuste lahendamine võib mõnikord olla tõeliselt proovile panev. Mõnel võib ülesande lahendamiseks kuluda vaid paar sekundit, teised võivad aga kukalt kratsima jääda mõneks ajaks. Mõlemal juhul on mõistatused kasulikud meie mõttetööle. Kas sina suudad lahendada ühe viimase viraalseks läinud piltmõistatuse?

See mõistatus koosneb 28 tähtede veerust ja 12 reast. Sinu ülesandeks on leida S-tähtede vahele peidetud number 5.

Oled valmis?

Aega on sul selleks 10 sekundit!

Edu!

Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Sarnaseid ajumänge jagatakse tihti peale internetis ja need toimivad huvitava viisina, kuidas nägemist testida ja tegelikult ka parandada ajuvõimet.

Näiteks on psühholoogid ja neuroteadlased leidnud, et meie taju optilistest illusioonidest võib peegeldada, kuidas meie aju töötleb visuaalset informatsiooni ja kuidas me tõlgendame reaalsust. Optilised illusioonid võivad samuti aidata mõista, kuidas me reageerime erinevatele stiimulitele ning millised on meie teadvustamata eelistused ja hirmud.

Näiteks võib see, mida me esimesena märkame, anda vihjeid meie mõttemallide, tähelepanumustrite ja isegi emotsionaalse seisundi kohta. Sellised avastused on kinnitanud, et optilised illusioonid on väärtuslikud tööriistad ka psühholoogilises ja neuroteaduslikus uurimistöös, aidates paremini mõista inimese taju ja isiksuse keerukust. Samuti aitavad just seda tüüpi ülesanded fokusseerida tähelepanu kindlale asjale. 

Kuid nüüd tagasi mängu juurde! 

Kas leidsid? 

Foto: Kuvatõmmis Pinterestist
Tagasi üles