Ragne Värgi retsepte lihavõteteks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Kas mõtled, mida huvitavat seekord lihavõtete ajal süüa teha? Toidublogija Ragne Värk pakub välja mõned lihtsad, kuid veidi teistsugused pühadetoidud - kalkunilihaga pannkoogid, piimavahuga hernesupi ja kookospiimas broilerikintsud. Head katsetamist ja head isu!
 

Pühadehommiku pannkoogid

Need kergesti valmivad pannkoogid üllatavad peret juba esimese ampsuga. Toitvad ja maitsvad.

  • 200 g kalkuni hakitud kintsuliha
  • 0,5 tl soola

  • 0,5 tl suhkrut

  • 2 muna

  • 2 dl jahu

  • 2 dl keefiri

  • 2 sl porrut, peeneks hakituna

Kaste:


  • 250 g maitsestamata jogurtit

  • 1 riivitud sidruni koor
  • 
2 sl värsket basiilikut, peeneks hakituna
  • 
1 tl mahedat sinepit

  • soola, suhkrut

Lisa hakitud kintsulihale sool, suhkur ja munad ning sega. Seejärel lisa segades juurde jahu ja keefir. Kõige viimasena sega tainasse hakitud porru. Küpseta kuumal, õliga piserdatud pannil pisikesed lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri koos sidruni-basiilikukastmega.

Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja suhkruga.

Hernesupp piimavahuga

Tänu supile lisatud piimavahule on see äärmiselt õhuline ning kerge. Koduse piimavahu valmistamiseks on äärmiselt lihtne moodus – võta väike presskann (350 ml), vala põhjale sooja piima ning liiguta selle sõela veidi aega üles-alla. Kui piima kogus on vähemalt kahekordistunud, on piimavaht valmis!

Supis kasutatav suitsukana annab supile kerge suitsuse meki – väga maitsev!

  • 10 cm pikkune jupp porrut

  • 125 g juursellerit, koorituna
  • 
450 g külmutatuid herneid
  • 
5 dl juurviljapuljongit
  • 
175 g suitsutatud broilerikintsuliha
  • 
1-2 dl piima

  • soola
  • 
vahustatud piima

Lõika porru viiludeks ning prae kergelt õliga piserdatud potis või pannil minutike, seejärel lisa juurseller, kuumuta minut ning lisa herned. Sega kõik läbi ning lisa juurviljapuljong. Lase kaane all vaikselt podiseda.

Kui juurseller hakkab juba pehmenema, siis lisa tükeldatud broilerikintsuliha tükid ning lase juurselleril täielikult pehmeneda. Mikserda seejärel kõik ühtlaseks, lisades sobiva tekstuuri saamiseks juurde piima. Maitsesta vajadusel soolaga.

Serveerimisel sega supi sisse soovi järgi piimavahtu – see tekitab supile juurde õhulisust.

Kookospiimas broilerikintsud ning teriyaki kastmes küpsenud peedikuubikud

Kookospiimas hautamine annab linnulihale juurde väga maitsva, kerge kookose meki. Tänu eelnevalt teriyaki kastmes marineerimisele ei ole vaja muretseda soola pärast. Vali kreemjam kookospiim – seda parem on lõpptulemus! Kookospiimast saab ka imehea kastme antud roale.

Neljale

  • 4-5 sl teriyaki kastet

  • 4-6 jahutatud broilerikintsuliha, kondita/nahata

  • 200 ml kookospiima

Peedikuubikud:


  • 200 g toorest peeti
  • 
2 sl teriyaki kastet

Tambi lihahaamriga toidukile vahel broilerikintsud õhemaks. Pane liha kaussi ning lisa teriyaki kaste. Raputa kaussi nii, et liha saaks kastmega ilusti kokku. Jäta maitsestuma ca 1-2 tunniks.

Seejärel patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks ning prae kuuma õliga pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel pane lihatükid ahjuvormi, vala juurde kookospiim ning marineerimisest järele jäänud teriyaki kaste. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 170 kraadi juures 16 min.

Peedi valmistamiseks lõika peet väikesteks kuubikuteks ning pane väiksemasse potti. Lisa teriyaki ning hauta kuubikuid madalal kuumusel, kuni need on pehmed, aga siiski kergelt krõmpsud. Serveeri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles