Põlvamaa tooted said rohelise märgi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa tooted said rohelise märgi
Põlvamaa tooted said rohelise märgi Foto: SA Põlvamaa Arenduskeskus

Reedel omistati Põlvamaa looduslähedastele toodetele esimesed rohelised märgised, mis kinnitavad toote kohalikku ja looduslikku päritolu, kõrget kvaliteeti ning keskkonnasõbralikku tootmist.



Komisjoni otsusel anti Põlvamaa rohelisema märgi kasutamise õigus 12 ettevõtte 16 tootegrupile. Enim on tunnustatud toodete seas erinevate väiketootjate toidukaupu: näiteks kohalike lisanditega šokolaaditahvlid ja -kommid, küpsetised, erinevad jahud, taimeteed ja maitsesegud, teatas SA Põlvamaa Arenduskeskus.

Lisaks toiduainetele kannavad märki veel käsitööseebid, taimevärvidega värvitud villane lõng, savivärvid, -krohv ja -plokid ning käsitööna tahutud palkmajad.

«Põlvamaa inimestel on alati palju toredaid ideid olnud. Kohalikust toorainest osatakse toota põnevaid ja maitsvaid tooteid, millel on suur potentsiaal,» selgitas komisjoni liige Kuldar Leis märgi tagamaid.

Toodete tähistamine aitab looduslähedaste toodete tarbijatel väärt kaupa lihtsamini üles leida. Ühiselt on kavas korraldada ka turustamist, et jõuda oma kaubaga eelkõige teadlikuma linnarahva ostukorvidesse.

Ettevõtja Imre Sokk usub, et ühises turustamises peitub suur jõud. «Koos on parem tarbijaid harida ja neile uusi tooteid tutvustada,» selgitas ta.

Praegu saab suurt osa märgi tooteid osta Põlvast Edu kauplusest, kuid ühiselt loodetakse pakkuda tooteid ka Tallinnas ja Tartus.

Rohelisema märgi idee sündis Põlvamaa ettevõtjate ühisarutelude käigus ning selle väljaandmist kureerib Põlvamaa Arenduskeskus. Tootemärgi visuaal on seotud maakonna loosungiga «Põlvamaa rohelisem elu». Kohalikku looduslikku päritolu toodete tootjad saavad taotleda märgi kandmise õigust ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles