VAATA GALERIID Esimese nädala tipphetked: Mindvalley tõi Eestisse koolitajate koorekihi

Nimed, kellele jooksevad tormi nii Forbes kui Oprah!
Elina Netšajeva astus suveülikooli avamisel lavale kahe lauluga. Foto: Mindvalley
Maarja-Liis Orgmets
Copy

Juba kolmandat suve astuvad Tallinnas lavale esinejad, kelle peale jooksevad tormi nii Forbes kui Oprah, nende seas hinnatud briti eneseabiraamatute autor Paul McKenna, miljardär Naveen Jain, mitmekordne olümpiavõitja Greg Louganis, miljonite jälgijatega youtuber ja ettevõtja Jaspreet Singh,

Eesti juurtega globaalne enesearengu suunaline õppekogukond Mindvalley korraldab Kultuurikatlas suveülikooli ning 3-nädalase programmi esimene nädal tõi sellele juba pea tuhat inimest 95 riigist. Suveülikooli külastajate ühine eesmärk on täiendada end enesearengu teekonnal maailmakuulsate valdkonna ekspertide juhendamisel. Väismaiste tipptegijate kõrval astusid lavale ka kohalikud staarid, nende seas Elina Netšajeva, Kristel Kruustük ja paljud teised. Teeme põgusa ülevaate, millest juttu tuli!

Vaata ka galeriist, mis toimus Kultuurikatlas:

Nädala avas ettevõtja Jaspreet Singh, kelle Youtube'i kanalit Minority Mindset jälgib üle pooleteise miljoni inimese ning kes harib inimesi finantsvabaduse teemal.

Jaspreet Singh
Jaspreet Singh Foto: Mindvalley

Avatseremoonial tervitas külalisi Mindvalley asutaja, mitme bestselleri autor Vishen Lakhiani ja ooperilaulja Elina Netšajeva, kes esitas laval Eesti Laulu võiduloo «La Forza».

Teise päeva sisustas tuntud Briti käitumisteadlane, tele- ja raadiosaatejuht, hüpnotisöör ning eneseabiraamatute autor Paul McKenna, kes on ka eestlaste seas armastatud. McKenna keskendus sel korral rahamustrite muutmisele ning sellele, kuidas näha rohkem võimalusi ja vähem piiranguid.

Avaõhtul toimus Kultuurikatlas lastesõbralik pidu, kus nii täiskasvanud kui lapsed veetsid ühiselt meeldivalt aega. Mindvalley on tuntud selle poolest, et pidudele on oodatud ka pere noorimad, kellele on loodud eraldi meeleolukas lasteprogramm.

Tehnoloogiaettevõtte omanik, kes vihkas matemaatikat

Värvikate esinejate seas astus üles Eesti noorim naismiljonär Kristel Kruustük, kes rääkis koos abikaasaga asutatud idufirma Testlio sündimise loo ning jagas ühtlasi oma Ameerika mägesid meenutavat teekonda ettevõtjana.

Kristel Kruustük
Kristel Kruustük Foto: Kersti Niglas / Mindvalley

Kruustüki haarav lugu süstis inimestesse inspiratsiooni, et kui midagi väga tahta ja mitte alla anda, on kõik võimalik. Kooli ajal pidas Kristel end matemaatikas pigem kehvapoolseks, seda suurem oli ta üllatus, kui õe suunitluses infotehnoloogiat õppima minnes avastas ta, et ootamatult on matemaatikast saanud üks ta tugevamaid külgi. «Idufirma loomise tore aspekt on võimalus teistele tõestada, et nad eksisid,» naljatles Kruustük oma ettekandes.

Holisitiline toitumisnõustaja ja naiste tervise spetsialist

Eestis elav Sloveenia päritolu Miriam Gubovicova, kes on brändi Whomesome kaasasutaja, rääkis sellest, kuidas tänapäeva moodne biohäkerlus ei sobi võrdselt meestele ja naistele.

Miriam Kultuurikatlas Mindvalley Universitys esinemas.
Miriam Kultuurikatlas Mindvalley Universitys esinemas. Foto: Mindvalley

«Olles aastaid katsetanud enda peal kõike, mida mu biohäkkerist sõbrad ja kaaslane tegid, tundsin ühel hetkel, et see, mis mõjus neile hästi, muutis minu enesetunde oluliselt halvemaks. Vahelduv paastumine, külmas ujumine ja moodsate tehnikaseadmete kasutamine mõjutas otseselt mu hormoone ning pani mind uurima, miks need tegevused mulle ei sobi. Vastus seisnes selles, et mehed ja naised on bioloogiliselt erinevad,» rääkis Gubovicova, kes praktiseerib mürkidevaba elu ning lisaks toitumisnõustamisele läheneb holistiliselt inimese heaolu parandamisele.

Loe pikka intervjuud holistilise toitumisnõustaja Miriam Gubovicovaga siit!

Miriami soovitusel tasuks eemale hoida sellistest lisanditest, mille peale on kirjutatud «blend» või «complex», sest see võimaldab tootjal lisada sinna ükskõik mida, mille päritolu on raske välja uurida. GMP (Good Manufacturing Practices) tagab kindlasti parema kvaliteedi, kuna neid kontrollitakse järjepidevalt.

Soovitused tipptreenerilt

«Ainult üks inimene viiest suudab kaalust alla võtta ja säilitada seda vähemalt aasta aega,» teatas eestlannas treener Simone Viidas.

Simone Viidas
Simone Viidas Foto: Mindvalley

Kuidas teha trenni, hoida ja langetada kaalu ning olla püsivalt heas vormis? Simone Viidas on Eesti üks nõutumaid treenereid, kes koolitanud tuhandeid inimesi Eestis, Itaalias, Saksamaal, USA-s ja Singapuris ning veebis üle maailma. Nende klientide hulka kuuluvad ka Mindvalley kaasasutaja Kristina Mänd-Lakhiani ja endine Eesti esimene leedi.

Viidas keskendus oma jutus vaimsele tervisele ja positiivsele mina-pildile. «Me ei vaja tervislikuks eluks rangeid toitumiskavasid ega raskeid treeninguid,» kinnitas Simone sadadele kuulajatele.

Tema hinnangul on dieedi pidamine paljude jaoks viis kuhugi kuuluda. «Keskendu lisamisele, mitte piiramisele. Piiramine viib usalduse kaotuseni enda vastu ning see tunne on demotiveeriv. Lisa tervislikke lahendusi, luba endal eelistada kõike seda, mis toetab su tervist. See on palju kasulikum, kui keskenduda piiramisele. Samuti, ole enda suhtes andestav, lihtsalt alusta uuesti, kui peaksid eksima,» jagas ta täissaalile õpetussõnu.

Ootamatu saatusega mitmekordne olümpiavõitja

Greg Louganis on senini olümpiamängude ajaloos ainus mees ja teine sukelduja, kes järjestikustel olümpiamängudel võitnud kaks kuldmedalit. Teda on nimetatud kõigi aegade parimaks sukeldujaks. «Võiks arvata, et olen võistlushimuline, aga ma pole, ma olen esineja,» alustas Greg oma sõnavõttu.

Greg Louganis oli aastaid suhtes oma vägivaldse manageriga, kes võttis endale enamuse tema teenitud rahast ning ükshetk vägistas ta noa ähvardusel. Greg võttis hiljem eks-managerile lähenemiskeelu.

«Ma olin vägistatud, düslektik, enesetappu proovinud ja depressiooni läbi teinud.» HIV diagnoos noorena tõotas nii tumedat tulevikku, et ta kutsus oma 33ndale sünnipäevale kõik sõbrad, et hüvasti jätta. «Arvasin, et ega ma kaua sellega ei ela,» mäletab legendaarne sukelduja, kes sel aastal tähistas oma 63. sünnipäeva ning on kadestamisväärselt heas füüsilises vormis. Ta on eluloo raamatu kaasautor ja aktiivne LGBT eestkõneleja.

Muusikaline improvisatsioon

Tuntud Eesti laulja Laura Põldvere tegi rahvale hääle improvisatsiooni harjutusi, mis tõmbasid publiku temaga silmapilkselt kaasa – kõik lasid ennast vabaks ja tõid kooris kuuldavale häälitsusi, mida nad ise poleks ilmselt oodatagi osanud. Koos jäljendati helisid metsas ning loodi erinevaid pudikeeli. Laura töötuba ei jätnud publikut külmaks ning pani häälitsema ka need, kes muidu arvavad, et neil ei ole (laulu)häält.

Online kursuste loomine pole ainult noortele

Koolitaja Jimmy Naraine on Poola päritolu noormees, kes on end nullist üles ehitanud ning reisib täna igal pool maailmas, jagades oma teadmisi ja oskusi. Jimmy andis praktilist nõu, kuidas üles ehitada online kursused nii, et need toodaksid ka kasumit. Ta on üks enimmüüdumaid koolitusplatvormi Udemy koolitajaid, kelle koolitusi on ostnud sajad tuhanded inimesed üle maailma. Jimmy jagas isiklikku lugu teemal, kuidas ta püüdis aastaid veenda toona viiekümnendates isa oma meditsiinialaseid teadmisi maailmaga jagama.

«Ei ole lihtne veenda üht meest, kes on juhtumisi sinu isa, astuma välja oma mugavustsoonist, aga täna on mul au teile näidata selle veenmise tulemust, mis on pea 160 000 õpilast, kes on minu isa koolitusi ostnud,» muljetas Naraine, mille peale teatas ta, et tema ema ja isa on ka publikus ning seejärel astus aplausi saatel lavale Roy Naraine, kes jagas oma inspireerivat lugu.

India juurtega tüdruk, kes sai ootamatult kõne Deepak Chopralt

Sahara Rose elas Indias. Kahekümnendate alguses oli ta tervis nii halb, et tekkisid menopausieelsed sümptomid. Arst kirjutas talle välja suures koguses ravimeid ning ütles, et lapsi ta selles elus ei saa. Saharat see diagnoos ei rahuldanud ja ta otsustas minna õppima maailma vanimat meditsiinisüsteemi Ayurvedat. Sahara asus kirjutama raamatut Ayurvedast ja kolis oma vanaema juurde Ameerikasse, kuna lastetu elu tekitas ema ja isaga konflikte.

Algaja õnnega koos, juhtus Sarah ühel konverentsil kokku tunnustatud alternatiivmeditsiini õpetaja Deepak Chopraga ja otsustas saata talle oma raamatu ülevaatamiseks.

Ühel päeval palus kodutu liikumispuudega mees, et keegi aitaks teda ühest punktis teise. Sahara, kes kiirustas just kohtumisele, otsustas palvele vastu tulla, vaatamata asjaolule, et mehel võisid olla ilmselt kirbud või mõni nakkushaigus. Kui ta oli mehe rongile aidanud ja jätkas oma teekonda, helistas talle ootamatult Deepak Chopra isiklikult teatades, et Sarah raamat jäi talle silma ning kutsus ta kohtumisele. Tänaseks on Sahara kirjutanud mitu bestseller’it ja tema podcast on iTunes'is kõige populaarsem spirituaalse suunitlusega podcast.

Nädal lõppes värvika stiilipeoga Telliskivi Loomelinnakus Vabal Laval, mille meeleolukaid pilte saab näha SIIT.

Mindvalley suveülikooli 3-nädalane programm toimub Kultuurikatlas 3.–23. juulini. Rohkem infot sündmuse kohta leiab SIIT.

Mindvalley suveülikooli osalejatel on võimalus saada osa unikaalsest õpikeskkonnast, mis ühendab parimad praktikad ja tipptasemel teadmised erinevatest eluvaldkondadest, sealhulgas tervis, suhted, äri, rahandus, enesejuhtimine ja palju muud. Paralleelselt toimub ka eraldi programm lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles