VAATA PILTE ⟩ 5 ilutoodet, mis teevad näonaha vaid nädalaga pehmeks ja kirkaks

Foto: Erakogu
Copy

Kas ka sina oled märganud, et vahet pole kui palju kreemi sa omale näkku ka ei määriks, on nahk ikkagi kiskuv? Või lahkud hommikul kodust nukunäoga, aga juba lõunaks on jumestuskreem poolenisti haihtunud ja kõik iluvead paljastunud? Tuleb välja, et väga paljud naised ei teadvusta endale, et nad kasutavad oma nahahoolduses poolikut ilurutiini. Mida see tähendab? 

Väga paljud naised on kimpus sellega, et nende näonahk on kuiv, ketendab või on hoopis liiga rasune. Selle tulemusel on jumestuskreemi eriti nigel peale kanda, sest lõppviimistlus jääb sageli laiguline ning lõunaks pole kreemi enam ollagi, sest kuiv nägu on selle nahka pistnud. 

Loe ka: Sage nahahooldusviga, mis teeb näo kuivaks ja ketendavaks

Sageli unustatakse, et veatu ja kauapüsiva lõpptulemuse saavutamiseks tuleb «lõuend» eelnevalt korrektselt ette valmistada. Korraliku ettevalmistuse all peame silmas kuldse kolmiku – näokoorija-näomask-näovesi – kasutamist. Kui näonahka koorida, maskiga niisutada ja näovett kasutada, imenduvad ka seerum ja kreem paremini sinu naha sisse. Selle tulemusel jaotub jumestuskreem näole tunduvalt ühtlasemalt ning püsib peal korralikumalt.

Seekord saatis Ideaal Kosmeetika meile testimiseks 20+ toodet, et välja selgitada, milliseks muutub näonahk siis, kui seda tõeliselt hellitada! Proovisime omal nahal järele, kas näokoorija-näomask-näovesi-meetod päriselt töötab!?

Marju (34) kogemus

Näokoorija
Näokoorija Foto: Ideaal Kosmeetika

Proovisin Christian Breton Stop Surgery mikrolihvivat koorivat õrnatoimelist kreemi, mis puhastab poorid ning silub peened jooned ja kortsud. Kuna koorijas sisalduv salitsüülhape eemaldab surnud naharakud ja aeglustab mikroobide arengut nahal, olid mul sellele kõrged ootused, sest mu nahk kisub vahel üsna põletikuliseks. Ütlen kohe ära, et ma ei pidanud pettuma! Kohe oli tunda, et see on midagi enamat, kui lihtsalt koorija – eemaldas ebapuhtuse ning tegi naha imepehmeks Oluline on seda masseerida kaks minutit!

Seejärel kandsin sõrmeotsega peale õhukese kihi Liftox Maski vananemisvastast näomaski ja heitsin magama. Näomask sisaldab maomürgilaadseid peptiide, üliväärtuslikku kaaviari ekstrakti ja kollageeni, mis pehmendavad nahka ja näojooni. Maomürgi peptiid on lihaseid lõõgastava toimega. Kaaviar kirgastab jumet, silub ja pinguldab nahka. Kollageen niisutab ja suurendab naha elastsust.

Geeljas näovesi
Geeljas näovesi Foto: Ideaal Kosmeetika

Hommikul puhastasin näoveega kogu näo ja kandsin peale Liftox Lotion kollageeniga rikastatud geelja näovee, mis aitab päevakreemil paremini imenduda. Hetkega toimus mingi maagia, sest mu nägu lausa õhkas värskusest ja jume oli silmnähtavalt ühtlasem ning klaarim!  

Loe ka seda: NAINE TESTIB | Need 3 toodet tegid palgetel tõelisi imesid. «Minu nahk sai päriselt toidetud!»

Vasakul fotol on näha minu tavapärast nahahooldusrutiini ehk koorisin ja maskitasin siis, kui meelde tuli või viitsisin. Nahk oli tuhm ja ilmselgelt kuiv. Paremal fotol seevastu tunnen end palju paremini – näonahk on päriselt niisutatud, ei puneta ega ketenda, samuti peab jumestuskreem võrreldes varasemaga tõesti paremini vastu ja katab ühtlasemalt. Näos on justkui värvid tagasi!

Fotode vahe on nädal aega.
Fotode vahe on nädal aega. Foto: Erakogu

Lisaks proovisin uusi FaceD CC-kreeme! Toode sisaldab kolme erineva molekulmassiga hüaluroonhapet, mis ergutab nahas kollageeni ja elastiini sünteesi. Kreemis sisalduvad heksapeptiidid siluvad miimikakortse ja E-vitamiin annab antioksüdantse kaitse. Selles kreemis on ka SPF20 kaitse sees!

Ele (34) kogemus

Toonik
Toonik Foto: Ideaal Kosmeetika

Pupa Glow Essence toonik on huvitav toode, sest kasutades tekib tunne, et miskit tõepoolest toimub. See sisaldab alfa-hüdroksühapet, mis ei ärrita nahka, aga kui kuskilt punnist üle tõmbad, siis on ikka tunda. Toode tekitas väga puhta tunde nahale, kuid kuskilt ei jäänud kiskuma.

Kooriv puuder
Kooriv puuder Foto: Ideaal Kosmeetika

Pupa Enzymatic kooriv puuder on nahahooldusvahend, mille taolist pole ma elus varem kohanud. See on pesuehtne puuder, mis veega kokkupuutel muutub terakestega kreemiks, mille omale näkku määrid. Kasutasin seda oma kummist näopuhastusharjaga. Tegi näo väga-väga puhtaks, peeglist vaadates nägin, et poorid on täitsa tühjaks tehtud. Samuti ei ketendanud ega kiskunud kuskilt, nagu võiks ju oletada, kui platsi nii puhtaks lööb.

Näomask
Näomask Foto: Ideaal Kosmeetika

Pupa Deep Recovery näomask ajas mind segadusse. Toodet tuleb kasutusjuhendi järgi panna peale rikkalikult ja 10–15 minuti möödudes see sisse masseerida. Pesta pole vaja. Nõnda talitasingi, aga sisse masseerides hakkas toode sõrmede all rulluma. Nii et ma ikkagi loputasin nägu. Järgmine kord katsetasin väiksema kogusega. Siis oli tõepoolest esmapilgul kõik ok, kuid järgmisel päeval suvalisel hetkel nägu katsudes jällegi rullus kõik.

Foto: Ideaal Kosmeetika

Proovisin ka kaht jumestuskreemi: Pupa BB Cream + Anti Age kreem+meigialuskreemi ja Layla Cosmeticsi Hydro Tense jumestuskreemi. Kasutan jumestuskreemi üliharva, sest mul on küllaltki kuiv nahk, mistõttu kipub jube kergesti tekkima maskiefekt. Seetõttu tunnen sageli, et mu nahk näeb ilma jumestuskreemita parem välja ja eelistan palja näoga ringi käia.

Vasakul on paljas nahk. Keskel Pupa BB Cream + Anti Age kreem+meigialuskreem, mis mulle meeldis väga! Nagu oma nahk, ainult parem. Samuti ei tekkinud mul kuiva kohta ninaümbrusse ega kulmude vahele, kuhu mul alati tekib muidu. Paremal kasutasin Layla Cosmeticsi Hydro Tense jumestuskreemi. Mulle meeldis kumav ja kerge lõpptulemus (tegemist polegi kuigi katva tootega, nagu mulle sobibki), väga ilus. Kulmude vahele tekkis ikkagi kuiv koht, aga see ongi mul tavaline.
Vasakul on paljas nahk. Keskel Pupa BB Cream + Anti Age kreem+meigialuskreem, mis mulle meeldis väga! Nagu oma nahk, ainult parem. Samuti ei tekkinud mul kuiva kohta ninaümbrusse ega kulmude vahele, kuhu mul alati tekib muidu. Paremal kasutasin Layla Cosmeticsi Hydro Tense jumestuskreemi. Mulle meeldis kumav ja kerge lõpptulemus (tegemist polegi kuigi katva tootega, nagu mulle sobibki), väga ilus. Kulmude vahele tekkis ikkagi kuiv koht, aga see ongi mul tavaline. Foto: Erakogu

Triin (39) kogemus 

Kofeiiniga näovesi
Kofeiiniga näovesi Foto: Ideaal Kosmeetika

Sain katsetamiseks minu jaoks ülipõnevad tooted. Esimeseks sai Energy Caffeine Mist energiat andev kofeiini näovesi - kas mu näol on nüüd oma hommikukohv? Jaa! Toode lubab anda nahale niisutust, elastsust ja kirgastada jumet. Ja see teeb seda. Esiteks on juba niigi tore endale värskendavat vedelikku näole pihustada, aga see tõesti teeb enesetunde nii naha, kui enda jaoks mõnusamaks. Pühib võluväel une silmist, padjajäljed põskedelt ja kui osa sellest on ka pseudoefekt, siis minugipoolest. Eraldi toon välja hea sprei - nahale pihustades on see nagu õrn tore udu, mitte kaelusesse voolav kahtlane vedelik. Sai populaarseks tooteks kõigi hulgas, kes seda luksuslikku pudelikest mu laual nägid. 

Kangasmaskide armastajana olin rõõmus ka Pure Plump HA4 Hyaluronic Acid Mask hüaluroonhappega ühekordse toote üle. Tegi kõike, mis lubas - niisutas, nahk oli ülipehme ja sile ning järgmisel hommikul vaatas peeglist vastu üks kena rõõsk näolapp. 

Mu uus lemmiseerum AHA-hapetega
Mu uus lemmiseerum AHA-hapetega Foto: Ideaal Kosmeetika

Kui ma loen pudelikeselt lubadust, et nahka uuendav ja kooriv seerum taastab naha tooni ja tekstuuri ning vähendab miimilisi kortse, on see midagi minu jaoks. Ma olen üldiselt näost sile nagu juustukera, aga otsaesisel on miimikakortsud ja mul poleks midagi selle vastu, kui need tiba siledamad oleksid. Pure Peel AHA Solution kooriv seerum on siiralt megamõnus. Ma ei ole eriline seerumite armastaja, sest tüütu on pärast veel kreemitada ja sättida. Kartsin veidi kipitust ja et see ärritab mu nahka, aga asjatu mure. See teeb nahatooni võluväel ühtlaseks, kadusid ketendavad kohad (kulmupiirkonnas ja ninakülgedel), nahk vajas pärast niiskust ja toitu, aga see tõesti on imeline koorija. Hell ja tõhus, minu sõna selle peale. 

Pupa Wonder Me jumestuskreem
Pupa Wonder Me jumestuskreem Foto: Ideaal Kosmeetika

Ja nüüd palun kõigi tähelepanu, sest järgneb ood jumestuskreemile. Kui ma seda alguses käeseljale proovisin, valisin mõttes sõnu, kuidas selle katsetamisest loobuda, tundus nagu midagi ehitusmaterjalide poest. Aga koju jõudes ja kandes seda näole nii nagu peab - niiske svammiga ja niisutatud nahale, ma sulasin õnnetombuks. See on maagiline, sest see püsib, aga ei kuivata. Mul on natuke kahju, et veel kaks nädalat tagasi oli see toon mulle ideaalne, aga praegu olen juba nii palju päikest saanud, et see muudab mind kahvanäoks. Aga kui on vaja midagi, mis ei näe välja näol välja nagu pragunev asfalt, aga samas püsib hooletult hilisõhtuni, siis palun, minu soovitus.

Õnneliku lemmiku tiitli pälvis minult Pupa Wonder Me kauakestev jumestuskreem. Tootja sõnul ühtlustab toode jume koheselt, andes sellele sileda ja värske välimuse. See on suurepäraselt vee- ja niiskuskindel, et tagada veatu jumestus kogu päevaks.

Vasakul nii nagu ikka, kreemi pole eriti pandud. Paremal niisutatud ja ennast hästi tundev nahk, ei mingeid kuivi laike.
Vasakul nii nagu ikka, kreemi pole eriti pandud. Paremal niisutatud ja ennast hästi tundev nahk, ei mingeid kuivi laike. Foto: Erakogu

Ja CC-kreemi ka. Mul pole neid seni ühtegi olnud. Instant Bright SPF20 niisutav CC-kreem lubab anda kohest värsket jumet ning muuta tuhm, ebaühtlae jume puhtaks ja kirkaks. Tunnistan, et see toode küll vastas kirjeldusele, aga eelistan kas puhast nahka või siis teen juba korraliku meigi korraliku meigipõhjaga. Kuna suvel päikese käes ma ennast ei jumesta vaid lasen nahal endal särada, pole ma lihtsalt see õigeim sihtgupp. 

Mona (22) kogemus

Näokoorija
Näokoorija Foto: Ideaal Kosmeetika

Proovisin päris mitut põnevat toodet ja sain üsna pea aru, et mõned neist jäävad kindlasti pikaks ajaks minu näohooldusrutiini lahutamatuteks osadeks. Skin Vitality Beauty-Enhancing Micro-Peel ilu andev näokoorija on üks nendest toodetest, mis mind väga positiivselt üllatas, sest olen tavaliselt näokoorijate suhtes üsna skeptiline. Olen olnud arvamusel, et näokoorijad on minu naha jaoks liiga karmid ja koorivad mul lausa näonaha maha. Seekord aga nii ei läinud ja nahk oli pärast kasutamist mõnusalt pehme. Kuigi olen varem kogenud, et näokoorijad jätavad naha pisut punaseks ja hellaks, siis selle tootega oli pigem tunne nagu ma määriks lihtsalt kreemi nahale. Kandsin seda näole kaks korda nädalas pärast meigi eemaldamist ja näonaha korralikku puhastamist. 

Niisutav ja ergutav näovesi
Niisutav ja ergutav näovesi Foto: Ideaal Kosmeetika

Oi see näovesi on minu uus suur lemmik! Skin Vitality Vitalizing Alpine Micro-Mist niisutav ja ergutav näovesi on mugavas spreipudelis, millega on nii hea lihtsalt möödaminnes seda endale näkku piserdada. Kasutasin spreid nii õhtuti oma näohooldusrutiini käigus, kui ka niisama päevasel ajal naha niisutamiseks. Toote suur eelis on see, et seda saab näonahale kanda ka siis, kui meik on näos ja võin kinnitada, et see ei tee meigile üldse halba. Pigem muudab sprei näonaha värskeks ja klaariks. Sattusin sellest tootest lausa omamoodi sõltuvusse ja kui vahel vannituppa sattusin, siis pihustasin juba harjumusest paar korda näovett nahale. Lisaks värskusele on näoveel ka meeletult hea lõhn, mis pani mind veel rohkem seda kasutama. 

Öömask
Öömask Foto: Ideaal Kosmeetika

Skin Vitality Vitalizing Healthy Glow Sleeping Mask Baby Skin Radiance öömask oli jällegi üks meeletult mõnus toode, mis tegi mu näonahale justkui suure pai. Kasutasin seda kaks korda nädalas õhtuti enne magamaminekut, kandes õhukese kihi näonahale. Öösel lasin maskil oma tööd teha ja hommikul loputasin näo veega puhtaks. Maski konsistents on väga meeldiv, sest see ei jää näonahale paksu kihina vaid justkui imendub koheselt naha sisse. Tänu sellele ei sega see öösel magamist ja ei jäta padjale koledaid jälgi. Lisaks on järgmisel hommikul meeletult hea ärgata, sest näonahk on pehme, värske ja suurepäraselt niisutatud. Kavatsen seda maski veel mitmeid kordi kasutada, sest sellega tekib tõesti tunne, et teen oma näonaha jaoks midagi head. 

Kui ma kõiki kolme näohooldustoodet usinalt kasutasin, siis märkasin juba nädala pärast, et mu näonahk on muutunud. Eks nahka mõjutavad erinevad tegurid, kuid olen üsna kindel, et need tooted tegid mu näonaha justkui uueks. Kui varem oli mul näos palju laike ja punetust, siis nüüd on need tagasi tõmmanud ja minu näonahk on palju pehmem ja selgem.

Näonaha erinevus pooleteise nädalase vahega.
Näonaha erinevus pooleteise nädalase vahega. Foto: Erakogu
Look Perfect Foundation Jumestuskreem
Look Perfect Foundation Jumestuskreem Foto: Ideaal Kosmeetika

Proovisin ka paari jumestuskreemi ja kuna olen harjunud ennast igapäevaselt meikima, siis olin testimisest üsna elevil. Look Perfect Foundation Jumestuskreem ei jätnud aga mulle väga head muljet. Kindlasti sobib see toode neile, kes ootavad jumestuskreemilt korralikku katvust, kuid isiklikult olen alati tahtnud pigem loomulikumat joont hoida. Seetõttu tundus mulle, et kuigi see kattis kõik ebatasasused ja pigmendilaigud, siis nägi jumestuskreem mu näol üsna raske välja. Kuigi toode mulle ei meeldinud, siis katvuse poolest pole mul ühtegi halba sõna öelda, sest isegi tumedamad silmaalused said hetkega hoopis sõbralikuma tooni. Lisaks oli jumestuskreem väga niisutav ja mõnusa lõhnaga, mis meenutas mõnda kehakreemi.

Wake Up the Glow Peitekreem
Wake Up the Glow Peitekreem Foto: Ideaal Kosmeetika

Kuigi olen jumestuskreeme palju kasutanud, tahan ma alati üsna loomulik välja näha. Mulle ei meeldi, kui ma näen oma nahal paksu jumestuskreemi kihti ja seetõttu olen ma enamasti kasutanud jumestuskreemi asemel hoopis peitekreemi. Wake Up the Glow Peitekreem on täpselt selline toode, mida ma väga naudin ja meenutab neid peitekreeme mida ma ka tavaliselt ise kõige rohkem kasutan. See ei ole väga tugeva katvusega toode, kuid sobib väga hästi just näonaha värvi ühtlustamiseks. Kogesin, et kui näonahal oli miskipärast mõni punasem laik või tekkisid tumedamad silmaalused, siis oli see peitekreem hea kiire viis, kuidas loomulikul moel neid justkui nähtamatuks muuta. Peitekreem ei muutnud mu näonahka ka üldse kuivaks vaid oli hoopis niisutav ja jättis tänu sellele mu naha mõnusalt särama. 

 Jumestuskreem
 Jumestuskreem Foto: Ideaal Kosmeetika

Samasse sarja kuuluv Wake Up the Glow Jumestuskreem on samuti minu jaoks olnud üks väga hea üllatus. Kuna eelnevalt mainisin, et olen enamasti suure kaarega jumestuskreemidest mööda kõndinud, siis seda toodet pole vaja karta. Sarnaselt peitekreemile on ka jumestuskreem pisut tagasihoidlikuma katvusega, kuid jätab naha mõnusalt loomulikuks ja säravaks. Olen kogenud, et üsna tihti jätavad jumestuskreemid naha kuivaks, kuid see toode tegi just vastupidist ja niisutas mu näonahka ka siis, kui mul meik näos oli. Arvan, et tänu sellele jumestuskreemile on minu suhtumine sellistesse toodetesse pisut muutunud.

Toimetuse TOP 5 lemmikut:

1. FaceD Energy Caffeine Mist energiat andev kofeiini näovesi

2. Christian Breton Stop Surgery mikrolihviv kooriv kreem

3. Skin Vitality Vitalizing Alpine Micro-Mist niisutav ja ergutav näovesi

4. Christian Breton Liftox Lotion kollageeniga rikastatud geeljas näovesi

5. Pupa Enzymatic kooriv puuder

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles