Naist sunniti enne lennuki pardale lubamist alandavale protseduurile: kõige piinlikum hetk mu elus

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kuidas reageeriksid, kui peaksid lennule registreerides ka enda üle kaaluma?
Kuidas reageeriksid, kui peaksid lennule registreerides ka enda üle kaaluma? Foto: Shutterstock

TikToki kasutaja Lillian väidab, et lennufirma sundis pardale registreerides teda pagasikaalule astuma, et olla kindel, et ta lennuki jaoks liiga raske pole. 

Praeguseks hetkeks on video sotsiaalmeedia platvormilt eemaldatud, kuid see on internetis kulutulena levinud ja arutelud selle üle on säilinud. On neid, kelle meelest pole protseduuris midagi laiduväärset ja on neid, kelle meelest on see suurim võimalik alandus. Naine, kellega intsident juhtus, ütles, et ta pole oma elus midagi nii piinlikku tegema pidanud. 

Lillian kirjutab: «Kogu lennujaamas teda ümbritsev seltskond nägi pealt, kuidas ametnikud ei uskunud tema kirja pandud kaalu ning tõelise numbri teadasaamiseks palusid naisel end pagasikaalul uuesti üle kaaluda.» 

Teadjamate sõnul pole teguviisis midagi erakordset ega haruldast. Väidetavalt on see eriti väikelennukite puhul täiesti tavaline protseduur, sest lennuki stabiilsus on õhkutõusul väga oluline ning selleks paigutatakse reisijad vastavalt vajadusele istekohtadele. 

Föderaalse lennuameti (FFA) sõnul aitab reisijate ja nende pagasi kaalumine enne pardaleminekut tagada, et õhusõiduk ei oleks ülekoormatud. 

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles