VÕTAB SÕNATUKS ⟩ 11-aastane tüdruk tuli pidžaamapeolt koju šokeeriva välimusega

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Enda kehale augustuste või tätoveeringute lisamine on paljude jaoks tähtis otsus ning on tavaline, et alaealised peavad enne suurte muutuste tegemist vanematega nõu pidama. Üks 11-aastane tüdruk otsustas siiski ilma ema nõusolekuta läbi teha niivõrd suure muutuse, et emal ei jäänud muud üle, kui murega sotsiaalmeedia poole pöörduda, vahendab Tyla.

Uskumatu lugu jõudis sotsiaalmeediasse läbi Redditi, kus murelik ema jagas oma kogemust ning küsis nõu, kuidas olukorda lahendada. Naine kirjutas, et lubas oma 11-aastasel tütrel minna pidžaamapeole, kuhu olid lisaks kutsutud kolm pisut vanemat tüdrukut. 13-, 14- ja 15-aastased tüdrukud olid naisele eelnevalt tuttavad, sest tegu oli naabritega ning kuigi naine oli tütre peole lubamise osas kahtlev, arvas ta, et väike vanusevahe ei tekita probleemi.

Siiski sai naine suure šoki, kui laps saabus koju kümne uue kõrvaauguga. Nõutu ema selgitas, et nagu paljudel noortel, on ka tema lubanud oma tütrel kõrvu augustada ning tal pole kehakaunistuste vastu midagi, kuid see on tema jaoks vastuvõetamatu. Ta lisas, et kuigi nad on tütrega ka varem kõrvade augustamisest rääkinud, polnud tal aimugi, et tütar midagi sellist teha sooviks ning nüüd on tal ühes kõrvas seitse ning teises kolm uut auku.

Olukorra muutis ohtlikuks asjaolu, et nakkuse ja haiguste vältimiseks peaks augustamist läbi viima vaid seda õppinud spetsialist, kuid pidžaamapeol tegid augustused noore tüdruku sõbrannad. Postituses, mis on nüüdseks kustutatud, arvas ema, et tema tütart võidi survestada kõrvaauke tegema.

Juhtumit arvesse võttes küsis naine, et kas ta peaks tütrel vanemate sõbrannadega suhtlemise täielikult ära keelama. Kuigi see, mis teismeliste peol juhtus oli jahmatav, olid postitusele kommentaare jätnud inimesed väga erinevatel arvamustel. Üks inimene kirjutas, et see on täiesti uskumatu olukord ning ema peaks sellest probleemist rääkima lisaks oma tütrele ka teiste peol viibinud tüdrukutega.

Paljud kommenteerijad avaldasid muret, et ehk oli tegemist kiusamisega ning palusid emal seda teooriat kontrollida. Nad lisasid, et kuigi kõrvade augustamine on üsna tavaline, siis on just aukude arv see, mis probleemi tekitab. Muretumad kommenteerijad kirjutasid, et selline käitumine on teismeliste puhul üsna tavaline. Üks kommenteerija kirjutas, et on ka ise sellise etapi elus läbinud ning keskkoolis augustas ta ilma suurema vaevata tihti teiste inimeste kõrvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles