ILUNIPP, MIDA VARJATAKSE ⟩ Hoia kokku 6264 eurot ja näe välja parem kui miljon dollarit

Helina Eha ja Cadrin Lokotar Foto: Erlend Štaub
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Kui palju maksab naise ilu? Kui mehed seda teaksid, nad minestaksid. Kui naised selle ausalt kokku arvutaksid, siis minestaks nemad samuti. Kuid tõsi on see, et kogu selle üüratu summa või vähemalt suure osa sellest saab väga vabalt kokku hoida! Kuidas? Just selle on oma missiooniks võtnud Helina Eha ja Cadrin Lokotar.

Esmalt olgu öeldud - säästmine ilu arvelt ei tähenda järeleandmisi välimuse arvelt, oo ei! Sest sellise diiliga ei nõustuks mitte ükski naine. Võimalik on ka nii, et näed välja sama laitmatult kaunis, ei kuluta midagi, aga tunned end veel palju enesekindlama ja sõltumatuna. Kõik need ilukuludelt kontole alles jäävad tuhanded investeerid nutikalt ning varsti oledki nii ilus, iseseisev kui rikas naine valmis. Pole paha plaan, mis?

Raamat «SINA - Särav Ilus Naine Alati». Raamatu autorid Helina Eha ja Cadrin Lokotar.
Raamat «SINA - Särav Ilus Naine Alati». Raamatu autorid Helina Eha ja Cadrin Lokotar. Foto: Erlend Štaub

Kaks silmapaistvalt kaunist õde Helina Eha ja Cadrin Lokotar otsustasid oma ilutarkused raamatusse panna, et ka teised suguõed saaksid neid kasutada. Ja lisaks sellele metsikult palju raha kokku hoida. Jah, see on täiesti võimalik. Lausa lihtne.

Need naised on juba 50 tuuris, aga särava välimuse põhjal ei pakuks seda keegi. Ja mis on saladus? «Mina ei ole kunagi elus käinud kosmeetiku juures,» teatab Cadrin. Ka juukseid värvivad õed ise. Samuti teevad ise näomassaaži ja kõik hooldused. Ka sina võid nii teha, alusta säästmist juba täna!

Raamat «SINA Särav Ilus Naine Alati»
Raamat «SINA Särav Ilus Naine Alati» Foto: apollo.ee

SINA toob Sinuni 50 nippi, mille abil vananemist tagasi pöörata, stressi vähendada ja rõõmu kasvatada. Me ei pretendeeri absoluutsele tõele, vaid jagame omaenda kogemusi.

Lisaks 50 hea elu tarkusele jagatakse lugejatega ka kahte kõige tõhusamat noorendavat praktikat: leiad põhjalikud juhised Zogan Facelifti näomassaažiks ning Nishihara võimlemiseks kehale. Tuues oma ellu need kaks võluväel mõjuvat praktikat, võid vananemisele rahuliku südame, hea tervise ja särava näoga vastu sammuda – Sinu ilu ei kao kunagi.

SINA ei ole litsalt «ühekordne» juturaamat, mida läbi lugeda, pigem «naiseks olemise kasutusjuhend», mida aeg-ajalt lapata ning endale korda minevaid mõtteid ja võtteid meenutada. Imeline kingitus igale naisele.

KUIDAS ILU KAUDU RIKKAKS SAADA?

Katkend raamatust «SINA Särav Ilus Naine Alati»

Ilutööstus on saanud tõeliseks tegijaks! See on ka loogiline, sest inimeste ilujanu on läbi aegade olemas olnud ning majanduslik heaolu on teinud võimalikuks ilu osta. Kus on nõudlus, seal on ka pakkumine! Ilutööstus on piiritult lai ja see hõlmab nii teenuseid kui ka tooteid.

Majanduslikus mõttes on ilutööstus antitsükliline. Kuulus «huulepulgaefekt» on sellest tuletatud – tarbijad ostavad luksuslikke ilutooteid endiselt ka majanduslanguse ajal.

Kuidas ilu kaudu rikkaks saada? Lihtne vastus on: tee kõik ise!

Alustuseks pead pisut investeerima õppimisse, aga see tasub end väga kiiresti kuhjaga ära ja tagab ka vabaduse. Mida aasta edasi, seda rikkamaks saad! Sinu väljanägemine ei sõltu konkreetselt ühestki teisest spetsialistist ega olukorrast. Investeerid korra näiteks Zogani massaaživõtete õppimisse ja saad seda tasuta kasutada kogu elu. Teenimise üks võimalus on ka säästmine.

Vali mõistliku hinna ja kvaliteedi suhtega hooldustooted. Reklaamitav ja kallis ei tähenda alati, et see oleks parim, sest sageli maksad hunniku raha brändinime ja pakendi eest. Vaata, mida Sul minimaalselt vaja on ja mida Sa ka iga päev kasutad. Kosmeetikatooted aeguvad, neid pole mõtet hunnikute kaupa varuda. Mõtle ka sellele, et kosmeetikatooted voolavad päev päeva järel kanalisatsioonist alla. Sa vajad neid pidevalt, teisisõnu on see püsikulu. Püsikulud on alati hea kontrolli all hoida!

Helina: Sain 25 aastat tagasi aru, et igapäevased hooldusvahendid lähevad kraanikausist alla. Taipasin, et neid on mõistlik hankida hea hinnaga ja mina olen seda teinud Oriflame’i tootevalikust. Tegin endale selgeks näohoolduse põhitõed ja -võtted, samal ajal alustasin shindo-meetodi õppimist ning viie aasta eest õppisime koos Cadriniga ära Zogani näomassaaži, mida praegu ise edasi õpetame. Loomulikult oleme õppimisse investeerinud nii aega kui ka raha, aga investeeritaksegi ju selleks, et hiljem sellest kasu lõigata. Ja iseendasse investeerimisel on tulu garanteeritud! Samas on tagatud ka meelerahu, sest saad igas olukorras endaga ise hakkama.

Helina Eha ja Cadrin Lokotar
Helina Eha ja Cadrin Lokotar Foto: Erlend Štaub

Cadrin: Mina ei ole kunagi elus käinud kosmeetiku juures. Ma ei uhkusta sellega, vaid see on olnud minu elu normaalne kulg. Noorusaastad möödusid välismaal eri riikides õppides ja siinkohal pean mainima, et vanas Euroopas ei ole tavaks käia kosmeetiku juures naha eest hoolitsemas. Lisaks ei jõua aasta-paari tagant sihtriiki vahetades uue elukorraldusega sedavõrd kaasa minna, et oleks mahti just endale sobiv kosmeetik leida. Minu arust on protseduuride soetamine vägagi isiklik ning inimest, kes sinuga toimetab, peab usaldama. Ma pole ka tihe juuksuri külastaja. Juukseid ise ei lõika, küll aga värvin. Olen seda teinud üle 30 aasta, see on mul hästi käpas.

Enda näonaha eest õigesti hoolitsemise õppisin ära tänu teistele õpetamise. Mõtled kindlasti, et mis mõttes? Paljud meist teavad, kuidas peaks naha eest hoolitsema, aga ei tee seda! Minul tekkis olukord, kus käisin koolitustel ning õppisin, mida ja kuidas… Kuid alles siis, kui hakkasin ise korraldama praktilisi nahahoolduskoolitusi, muutus möödapääsmatuks ka ise nii teha. Mina nii ei oska, et tee minu sõnade, mitte tegude järgi! Just sellest ajast alates ei unusta ma hommikust ega õhtust nahahooldusrutiini mitte kunagi. Nüüdseks olen seda teinud pea 25 aastat.

Mida teha teadlikult teisiti?

Meie mõlema igakuised kulutused iluhooldusele on ülimadalad, aga see on teadlik valik, mitte ainult kokkuhoid!

Millised kulud me kokku liitsime?

Igati tavapärased ilukulud, mida teeb naine, kes peab nägema esinduslik välja ning kelle elus on ka mõned pidulikud sündmused. Ja see summa pole mitte midagi utoopilist! Nii mõnegi naise reaalsed ilukulud on palju suuremad.

Juuksur 80.- / 1 kord kuus

Soeng 40.-  / 2 korda kuus

Maniküür 38.-  / 1 kord kuus

Pediküür 40.- / 1 kord kuus

Jumestus 50.- / 3 esinduslikku üritust kuus

Treening 59.- / Kuutasu heas spordiklubis

Näohooldus 75.- / kuus

Kokku: 522 eurot kuus / 6264 eurot aastas

Juhul kui kasutada ka isikliku stilisti, personaaltreeneri, toitumisnõustaja abi ning psühhoterapeuti hingeabiks ja enesearenguks, siis küündiksid kuu kulud märkamatult üle tuhande euro. Kui tasakaalu loomiseks tuleks juurde lisada puhkuse eelarved ja mõni retriit, siis märgatavalt enam.

Hinnakirjas võtsime aluseks ilusalongi Bombshell, mis pakub kvaliteetseid iluteenuseid turu keskmiste hindadega ning juhtiva spordiklubide keti.

Kui kogu ilutööstuse pakutu sind ei köida on siiski võimalik kasutada kõige mõjusamat ja kütkestavamat ilutrikki, mis ei maksa midagi. See on naeratus.

Helina Eha ja Cadrin Lokotar naeratavad palju ja iga päev.
Helina Eha ja Cadrin Lokotar naeratavad palju ja iga päev. Foto: Erlend Štaub

NAERATUSE VÕLUJÕUD

Kui naisel pole ühtegi ehet ega jumestust, siis piisab säramiseks ka naeratusest. Siiras naeratus on imeline ehe! Naeratamine on moodus positiivsete tunnete väljendamiseks näoilme kaudu. Lisaks on see kasulik – paneb näolihased tööle ja süstib meisse endassegi positiivset energiat.

Naeratus aitab meil suhelda kõikides maailma keeltes, sest see tähendab kõikides keeltes ühte ja sedasama. Väljendab austust, heasoovlikkust ja positiivsust.

Helina: Ei tasu mõelda, et naeratamiseks peab olema mingi eriline põhjus ja käia enamiku elust morni näoga ringi. Naeratamine on meie valiku küsimus. Piisab soovist. Mina harjutan end iga päev rohkem naeratust valima ja kogu elu muutub positiivsemaks.

Cadrin: Zogani koolitustel on mul tavaks öelda, et kui harjutusi ei jõua teha, siis naerata ja naera palju – ka niimoodi saavad näolihased trenni ja püsivad kenasti toonuses.

Mulle väga meeldib jaapanlaste mõtteviis. Nimelt on Jaapanis arvamus, et kui naine kodus naeratab, siis lapsed ja mees on õnnelikud ning kodust kandub see edasi kogu ühiskonnale.

Kui tihti Sina naeratad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles