APPIKARJE VÕI ÄHVARDUS? ⟩ Sheini veebipoest kleidi tellinud naine leidis pakist õõvastava sisuga kirjad (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Naine hoiab Shein'i ostukotti
Naine hoiab Shein'i ostukotti Foto: YUICHI YAMAZAKI/AFP/Scanpix

Populaarse kiirmoeketi Shein veebipood on sadade tuhandete naiste ja teismeliste lemmik. Väga soodsa hinnaga saab sealt soetada rõivaid, jalanõusid ning aksessuaare. Kuid odav hind panebki mõtlema, kuidas on võimalik nii madala hinnaga tooteid üldse müüa ning kui ebaeetiline ja orjalik tootmine selle taga peitub. 

TikToki blogija Amanda Ellis, kasutajanimega @michigansmiles84, postitas video, kus näitab oma 15. jaanuaril tellitud paki sisu. Pakist leitud sedelid ajasid ta endast nii välja ja paanikasse, et ta võttis ühendust politseiga.

Naine rääkis oma videos, et on Sheini veebipoest ostnud mitmel korral, see ei olnud tema esimene tellimus. Samal ajal näitas ta veebikaamera ees pakki, milles tema kaunis sädelev kleit kohale toimetati ja sellest olid välja libisenud kuus kokkuvolditud paberilipikut. Lahti voltides selgus õõvastav sisu: kõik sedelid olid ühe ja sama tekstiga: Pärast esimese kirja lugemist panid naised teiste avamiseks ühekordsed kummikindad kätte ja siis selguski, et kõigil kuuel sedelil on üks ja seesama tekst: «Neid riideid kandes sa sured.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles