R, 31.03.2023

KAS KA SINA? ⟩ Suurim viga, mida inimesed šokolaadi süües teevad

Naine
Suurim viga, mida inimesed šokolaadi süües teevad
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Foto: Shutterstock

Kas armastad šokolaadi külmikus hoida? Toitumisekspertide sõnul on tegu suure veaga, sest seal on liiga niiske õhk. Jah, šokolaadi nosimine pole teps mitte lihtne asi. Toiduteadlane Natalie Alibrandi paljastab peamised vead, mida inimesed šoksiga maiustades teevad. Loe ja häbene!

Parim temperatuur šokolaadi jaoks on 18 °C. Õigesti hoiustatud šokolaadi tunneb selle järgi ära, et see laseb ruutu murdes kuuldavale praksatuse. Valesti hoitud šokolaad on ka murenev ja sulab liiga kiiresti näppude vahel. Šokolaadi ei tohi külmkappi panna ka seetõttu, et see tõmbab sealseid lõhnu ja maitseid endale külge.

Šokolaadi söömiseks on parim aeg kell 11 hommikul, sest kakao sisaldab kofeiini ja suhkrut, mistõttu on see suurepärane turgutus enne lõunat. «Šokolaad on sügav ja keeruline delikatess, millel on palju tasandeid, mida uurida,» ütles Natalie Alibrandi. Näiteks ei ole õige šokolaadi närida, vaid õige elamuse nimel tuleb sel lasta keelel sulada.

Märksõnad
Tagasi üles