Jõulukeekside hooaeg on käes! Siin üks kodune äraproovitud lemmik

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Detsembrikuus ilmuvad meie poelettidele kõikvõimalikud pühadehõngulised keeksid ja küpsetised, mõned neist pärit Eestist, teised jällegi välisriikidest. Kõige paremini maitseb aga kindlasti enda tehtud hõrgutis - tead täpselt mis on tooraine ja maitsestad vastavalt oma eelistuste järgi. Raadio Elmar saatejuht Tiiu Sommer jagas jõulukeeksi retsepti, mille valmistamisega saab hakkama iga perenaine. 

Neljanda advendi raadio Elmar hommikuprogrammis jagas oma toiduvalmistamise nõuandeid saatejuht Tiiu Sommer. Kuidas siis valmib kõige parem kodune jõulukeeks?

«Tänavu on see jõuluootus olnud nii pikk ja ilus. Nüüd on veel nädalake jõuludeni minna ja on päris paras aeg teha mõningaid tarvilikke ettevalmistusi. Me kõik teame, et jõululaupäev on nii kiire. Seega, eriti tore on teatuid toite ette valmistada ja kõige vahvam, kui seda saab teha pere või lähedastega ühiselt,» sõnas Tiiu Sommer. 

Sommeri sõnul on üheks selliseks tegevuseks jõulukeeksi valmistame. «Ma pole varasemalt olnud suur jõulukeeksi valmistaja, kuid tänavu olen Facebooki abiga saanud teada, et üks mu tuttavatest on teinud imehead jõulukeeksi juba pikki aastaid. Mul tekkis tunne, et tahaks sama proovida,» märkis ta.

«Kui juba keeksi tegema hakata, tasub teha korraga rohkem valmis. Saab näiteks kingitusteks pakkida. Ja veel hea uudis - see ongi selline keeks, mis tahab natuke tõmmata. Isegi kuni kaks nädalat enne jõule võib selle vabalt valmis teha, sellega ei juhtu mitte midagi,» märkis ta.

Antud retsept pärineb Inglismaalt ja keeksi tekstuuris on rohkelt puuvilju. «See on keeks nagu keeks ikka. Mina olen sellesarnast retsepti näinud ka Nami-nami keskkonnas ja usun, et seda leidub palju kodustes kokaraamatutes. Keeksi sisse läheb või, suhkur, muna, jahu, küpsetuspulber ning erinevaid kuivatatud pähkleid ja puuvilju. Teatud ettevalmistused on vajalik ära teha juba päev varem,» avaldas Tiiu Sommer raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kuula täpseid valmistamise juhtnööre SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles