ETTEVAATUST ⟩ Vatipatjade kasutamisega kaasneb risk, mida paljud ei teadnud

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud naised kasutavad iga päev oma ilurutiinis vatipadjakesi, ega mõtlegi sellele, kuidas see nende näonahale mõjub. Loe alt, mida iga naine vatipatjade kohta teadma peaks!

Vatipadjad on igapäevases iluhoolduses naiste jaoks asendamatu abivahend. Paljud kasutavad neid meigi eemaldamiseks, aga ka vedela kosmeetika pealekandmiseks. Tõenäoliselt on vatipadjakesed ühed kõige sagedamini kasutatavad ilutooted. Ja samal ajal me isegi ei tea, et need teevad meie nahale halba.

Fakt on see, et mõnel vatipadjal on kare tekstuur. Me ei pruugi seda märgata – aga nahk reageerib sellistele puudutustele. Selle tulemusena võivad näonahale tekkida mikrokahjustused, mis põhjustavad nii punetust kui ka tõsisemaid põletikke.

Teine negatiivne tegur vatipatjade kasutamisel on liigne surve nahale. Mõnikord me ei märka, kuidas me vatipadjaga üle näo hõõrume. Tegelikult ei vaja nahk nii tugevat hõõrumist. 

Korduvkasutatavad puhastuslapid.
Korduvkasutatavad puhastuslapid. Foto: Shutterstock

Selleks, et vatipadjad ei kahjustaks nahka, vaid oleksid tõelised abilised, tuleks nendesse investeerida. Vali kvaliteetsed, keskmise tihedusega, puhta koostisega vatipadjad. Veelgi parem – osta pehmest riidest korduvkasutatavad spetsiaalsed puhastuslapid. Lõppude lõpuks on see palju säästlikum ja keskkonnasõbralikum!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles