ÜLLATAV ⟩ Sellel puuviljal on tujutõstvad omadused

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sageli otsustame toiduainete tervislikkuse üle vastavalt sellele, kas see toetab näiteks immuun- või seedesüsteemi. Paljud neist mõjuvad hästi ka vaimsele tervisele – millele tasub kindlasti tähelepanu pöörata. Üks uuring näitab, et näiteks kiivil on omadus tõsta meeleolu, nii et seda on hea pista sügiskaamose peletamiseks. Lisaks on selles ka rohkesti C-vitamiini, mis mõjub immuunsusele hästi, mis jällegi sügisel ära kulub.

Ühes 2013. aasta uuringus lisasid üliõpilased oma toidule kas pool või kaks kiivit päevas ning tulemused näitasid, et kaks kiivit päevas söönud grupi üldine meeleolu oli parem, ütlesid teadlased. Konkreetsemalt täheldati uuringu lõpus negatiivse meeleolu vähenemist ja elujõu (st energia ja entusiasm) suurenemist.

2018. aasta uuringus ajakirjas Antioxidants leidsid teadlased märkimisväärse seose osalejate meeleolu ja C-vitamiini vahel.

Mis põhjustab seda seost? C-vitamiini leidub ajus. Närvirakud ja üldse terve närvisüsteem sõltuvad C-vitamiinist. Nii et aju tõesti armastab ja vajab C-vitamiini, mistõttu on oluline saada seda piisavalt, kirjutab mindbodygreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles