Teadlased väidavad, et see alkohoolne jook teeb pekile tuule alla

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mõnikord tahab inimene minna jooksma või teha tõeliselt intensiivset trenni ning siis koju tulles võtta enda premeerimiseks klaasi veini. Seekord on teadusel häid uudiseid: natuke alkoholi võib sulle tegelikult kasulik olla.

Kui sinu versioon lõõgastumisest juhtub olema tekiila, siis see artikkel kahtlemata rõõmustab sind. Teadlased leidsid, et agaavitaim, millest tekiilat valmistatakse, sisaldab magusainet, mis mitte ainult ei madalda veresuhkru taset, vaid muudab ka kehakaalu langetamise lihtsamaks. Agaavitaim on kasulik ka selle poolest, et toetab tervislike mikroobide kasvu suus ja soolestikus, kirjutab YourTango.

Loe ka: See hõlpsasti valmistatav jook ajab seedimisele elu sisse

Tekiila on üks kalorivaesemaid kangeid alkohoolseid jooke. Ühes pitsis (42,6 ml) tekiilas on umbes 98 kilokalorit. Pitsis viinas on umbes 106 kilokalorit ja viskis 113 kilokalorit. Seejuures tasub siiski meeles pidada, et kogustega ei maksa liiale minna ja kui teha tekiilakokteile, annavad lisandid energiat palju juurde. Tavalises margaritas võib olla umbes 400 kilokalorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles