Kui sööd seda toitu hommikuks, põletad terve päeva kiiremini kaloreid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Nüüdseks on siililegi selge, et hommikusöök on päeva tähtsaim söögikord. Uuringud näitavad, et kui sööd korralikult enne uksest välja tormamist, oled ülejäänud päeva produktiivsem, väiksema söögiisuga ja võid pikemas plaanis isegi kaalust alla võtta.

Kuid ole ettevaatlik: ükskõik mis toit ei sobi hommikusöögiks. Vaja on täitvaid ja maitsvaid süsivesikuid, mis sind käima tõmbavad. Kõik süsivesikud ei ole aga vennad. Lihtsad süsivesikud, nagu saiakestes, tõstavad kiiresti veresuhkru taset ja kukutavad selle siis kokku, mis viib hiljem isude tekkeni. Kiudainerikkad süsivesikud hoiavad aga kõhu täis ja kiirendavad kaloripõletust.

Loe ka: OHTLIK TERVISERISK | Raskustes pered, ärge lülitage seda köögiseadet välja

Kaerahelbed on aga kõigile ideaalne hommikusöök. See sisaldab tervislikku valku ja kiudaineid. Kuna keha muudab need head süsivesikud energiaks, töötab ainevahetus täie võimsusega, põletades samal ajal kaloreid. Tere, sale vöökoht!

Ja see pole veel kõik. Inimestel, kes söövad häid süsivesikuid (näiteks kaerahelbeid), on rohkem energiat, väiksem magusaisu ja isegi korrapärasem seedimine. Et kaerahelvestele natuke vunki anda, pane sinna peale värskeid puuvilju või pähkleid, kirjutab The Healthy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles