Kui jood seda jooki igal hommikul, koged 7 kasulikku mõju oma kehale

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Korraliku hommikurutiini järgimine peaks olema kõigi nende eesmärk, kes hoolitsevad oma keha eest. Hommiku alustamine klaasi leige veega, kuhu on segatud tilgake sidrunimahla, on üks lihtsamaid, taskukohasemaid ja loomulikumaid viise tervise eest hoolitseda. Mis kasu sellest täpsemalt on?

1. Soodustab kaalulangust

Sidrunid pulbitsevad C-vitamiinist ja antioksüdantidest, mis soodustavad head seedimist. Sidrunitel on ka diureetilised omadused, mis aitavad keha puhastada ja rasva põletada.

2. Annab energiat

See on tervislikum alternatiiv kofeiiniga jookidele, mida hommikuti jood.

3. Ergutab seedimist

Sidrunimahlas sisalduvad mineraalid ja vitamiinid hoiavad seedesüsteemi terve ja õnnelikuna. See vähendab kõrvetisi ja puhitust, loputades välja seedetrakti jäänud toksiinid.

4. Sisaldab kaaliumi

Soe sidrunivesi on ka suurepärane kaaliumiallikas. See mineraal hoiab südant tervena, ehitab lihaseid ja aitab süsivesikuid lagundada ja kasutada.

5. Ennetab neerukive

Sidrunis sisalduv sidrunhape aitab toime tulla neerukividega. Samuti aitab sidrunimahlaga tarbitav veekogus kive välja loputada.

6. Tugevdab immuunsüsteemi

Sidrunid on täis C-vitamiini, mis parandab immuunsüsteemi ning millel on antibakteriaalsed ja viirusevastased omadused, kirjutab HealthSite.

7. Parandab naha seisukorda

Nagu eespool mainitud, sisaldavad sidrunid rohkelt C-vitamiini, mis on suurepärane ka naha jaoks. Sidrunid noorendavad nahka, ennetavad kortse, puhastavad nahka, eemaldades toksiine ja tappes baktereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles