VAATA KAVA Tasuta Mindvalley noortepäev toob Eesti ja Ukraina noorte ette maailmakuulsad inspiratsioonikõnelejad

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Sissi Benita
Sissi Benita Foto: Konstantin Sednev

Mindvalley University korraldab 23. juulil Kultuurikatlas noortele vanuses 14-25 tasuta inspiratsioonipäeva, kus saab koguda teadmisi nii suhete ja ettevõtluse teemadel, kui ka paljus muus.

Mindvalley on koolist erinevat haridusrada pakkuv veebipõhine õpikeskkond, millega on tänaseks liitunud juba 20 miljonit enesearengusse panustavat inimest. Kord aastas saavad osad selle keskkonnaga liitunud inimesed kokku, et koos füüsiliselt teadmisi omandada, tutvuda, sõpru leida.

Selline suursündmus toimub Tallinnas teist korda ja kohale saabuvad maailmakuulsad autorid ja kõnelejad, et inspireerida ja toetada kuulajaid treeningutes ja toitumises, isiklikus arengus, ettevõtluses, suhetes ja spirituaalsuses.

Igal Mindvalley ülikooli üritusel leitakse viise, kuidas üritust korraldavale kohalikule kogukonnale midagi tagasi anda ja seetõttu toimubki laupäeval, 23. juulil Eestis noortele (vanuses 14–25) tasuta päev, mis on täis inspireerivaid õpetajaid ja eksperte, kes käsitlevad olulisi teemasid nagu vaimne tervis, kuidas täita oma unistusi, kuidas tulla toime elu väljakutsetega, kuidas hoolitseda oma keha ja vaimu eest jne. Käsitlemisel on lai spekter nooreks inimeseks olemise tahke. Üritusele saab registreeruda ürituse koduleheküljel SIIN.

Päevale oodatakse osalema ka Ukraina noori, kes on pidanud sõja tõttu oma kodudest Ukrainas põgenema (olemas on tõlge ukraina keelde).

Tihedas päevakavas esinevad noortele nii kohalikud inspiratsioonikõnelejad kui Mindvalley rahvusvaheliselt tuntud koolitajad. Üritusel ettekanded on inglise keeles ja kogu programm tõlgitakse soovijatele ka eesti või ukraina keelde.

Kell 10 algava päeva juhatab sisse Mindvalley asutaja ja tegevjuht Vishen Lakhiani, kes räägib meditatsiooni vajalikkusest ja õpetab kuueosalist meditatsioonipraktikat, mis aitab noortel treenida oma vaimu kuue peamise tugisamba - kaastunde, tänulikkuse, meelerahu, visualiseerimise, enesekontrolli ja toetuse - abiga.

«Olen kindel, et paljudel noortel inimestel on elus mitmeid küsimusi, millele üheaegselt lahenduste otsimine tekitab segadust ja ebakindlust. Traditsioonilisest koolist ei leia just need iseennast ja enese arendamist puudutavad küsimused tihti vastuseid,» sõnas Vishen ja lisas, et Mindvalley soovib avada noortele võimalikult vara ukse selliste teadmiste juurde, mis aitavad elada õnnelikumat ja tasakaalustatumat elu.

Visheni etteastele järgneb inspiratsiooniintervjuu noore muusiku Sissiga, kelle järel astub lavale Mindvalley kaasasutaja Kristina Mänd-Lakhiani, kes räägib sellest, kuidas kasvatada armastust enese vastu, taotlemata sealjuures täiuslikkust. Maailmakuulus terapeut ja enesehüpnoosi asjatundja Marisa Peer aga õpetab noortele, kuidas elu väljakutsetega toime tulla.

Teise eestlasest kõnelejana astub lavale laulja ja suunamudija Helen Adamson, tema järel aga räägib rahvusvahelise edukate noorte programmi The Knowledge Society eestvedaja Nadim Nasser õige mõttelaadi loomisest, et tänapäeva maailmas edukalt toime tulla. Mindvalley tervise ja fitnessi osakonna juht, treener Ronan Oliveira õpetab positiivset suhtumist oma kehasse ja eneseteadlikkust. Päeva viimane esineja, motivatsioonikoolitaja Florencia Andres annab aga noortele inspiratsiooni, kuidas oma unistuste suunas püüelda.

Ürituse ajakava:

10.00 Päeva sissejuhatus

10.30 Sissi Benita muusikaline avalöök

10.45 Vishen Lakhiani (Minvalley asutaja ja tegevjuht) – 6 phase meditation

11.30 Intervjuu – Sissi Benita

11.50 PAUS

12.00 Kristina Mänd-Lakhiani – How to love yourself imperfectly?

12.45 LÕUNA

13.45 Marisa Peer – Life Challenges and How Do We Face These?

14.30 Intervjuu – Helen Adamson

14.50 PAUS

15.00 Nadim Nasser – The Knowledge Society. How to navigate a changing world with tech and practice key mindsets for success and happiness.

15.25 Ronan Oliveira – Body Positivity and Self-awareness

16.20 Florencia Andres – Learn how to make your dreams come true.

16.55 Lõpusõnad

17.00 Orienteeruv lõpp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles