USKUMATU ⟩ See üllatav jook kaitseb hambaid bakterite eest

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Hammaste igapäevane kulumine nõrgestab järk-järgult hambaemaili, mis aja jooksul hakkab põhjustama hambavalu, temperatuuritundlikkust ja isegi närimisraskusi. Mõned toidud ja joogid on meie hammastele aga paremad kui teised.

Hambaarstid on juba ammusest ajast hoiatanud, et punane vein avaldab hammastele halba mõju, kuna värvib neid. Nüüd aga selgub, et punane vein ei pruugigi olla selline hammaste ja igemete vaenlane, nagu me oleme harjunud mõtlema. 2018. aastal avastasid teadlased, et punases veinis sisalduvad polüfenoolid ja teatud ekstraktid võivad suuõõne tervist hoopiski kaitsta.

Loe ka: Vead, mida kõik hambaid pestes teevad

Teadlaste katsed näitasid, et polüfenoolid takistasid bakterite kleepumist mudelrakkudele, mis esindasid inimese hammastel olevaid rakke. Polüfenoolid osutusid veelgi tõhusamaks, kui neid kombineerida suu kaudu manustatavate probiootikumidega.

Kuigi on veel vaja teha täiendavaid uuringuid, näitavad praegused tulemused, et punane vein ei lase bakteritel end nii hõlpsasti hammaste külge kleepida. Nii et kui oleme punase veiniga mõõdukad, võib see kaitsta meie hambaid, kirjutab HealthDigest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles