Ansambli Naised Köögis liige avaldas lihtsa toidunipi: see on super ja töötab sada protsenti

Raadio Elmar
Copy
Naised Köögis
Naised Köögis Foto: Kaja Hiis

Viljandist pärit ansambel Naised Köögis on kohalikke muusikasõpru hullutanud juba hea mitu aastat. Bändi liikmed Kristiina Ehin, Sofia Joons, Katrin Laidre ja Kairi Leivo on toonud meieni kaunist lüürikat ja viise... ja nüüd üllatas üks bändi liikmetest ütlemata vahva ja universaalse toidunipiga. Kuula raadio Elmar hommikuprogrammi intervjuud SIIN!

Raadio Elmar hommikuprogrammis oli juttu suveköögi parimatest paladest ning ansambli Naised Köögis liige Kairi Leivo jagas ühte ütlemata universaalset retsepti. Muusik rääkis, et armastab toitu valmistada ja avaldab regulaarselt oma parimaid õnnestumisi ka isiklikul sotsiaalmeedia kontol.

«Kui köögis toimetades midagi eriliselt hästi õnnestub, siis muidugi on hea meel jagada seda ka teistega. Kui päris aus olla, siis ka mind inspireerivad teiste sotsiaalmeedia postitused. Kui näen midagi tõeliselt head, siis tekib kohe tunne, et prooviks ka ise järgi teha. Ehk siis... äkki täna ei teeks seda halli tavalist hakklihakastet, paneks sinna sisse hoopis midagi punast või rohelist,» rääkis Leivo.

Muusik andis nõu, et praegusel ajal, mil kõik oma aias tärkab, tasub seda head kraami ka toiduvalmistamisel ära kasutada. «Kasvõi see, et kasutage näiteks lilli söögitegemise juures! Paljud ei tea, et mitmeid lilli saab panna isegi salatite sisse. See teeb toidu ka vapustavalt kauniks,» mainis ta.

«Hiljuti avaldati üks tore raamat, milles oli juttu söödavatest taimedest. Marineerida annaks näiteks magnoolia õisikuid. Mina aga eelistan panna taimi just salatite sisse,» märkis ta.

Leivo jagas ka universaalset retsepti, mis sobib suurepäraselt alanud grillihooaega. «Hetkel on ju ideaalne aeg – liha saab kärsatada pottides, pannidel ja lõkke peal! Mul on üks lemmik marinaadiretsept, mis töötab sada protsenti,» sõnas ta.

«Käisin hiljuti Saksamaal, külas oma sealsetel kolleegidel. Tegin ka seal sedasama marinaadi. Kusjuures, mul polnud isegi ju oma kööki – käepärast olid vaid paar üksikut potti ja mõned lihatükid. Kui ma selle marinaadi olin ära teinud, siis sakslastel olid silmad peas ümmargused. Nad imestasid, kuidas saab ise nii head asja teha,» muigas naine.

Universaalse marinaadi tarvis läheb vaja vaid kolme koostisosa. «Varu laimi, sojakastet ja paar lusikatäit mett. Rohkem asju polegi vaja. Kui soovite, võite maitse pärast lisada ka soola ning pipart,» soovitas muusik. 

«Laimi koort tuleks marinaadi sisse riivida, pigista juurde ka nelja kuni viie laimi mahl. Seejärel pisike pudelike sojakastet. Nüüd lase lihal seista kuus kuni seitse tundi. Kui selle ära teete, siis teid peetakse kohe tippkokaks. Retsept töötab näiteks nii sea- kui veiselihaga. Ja lambalihaga kohe eriti hästi,» avaldas Leivo.

Muusik rääkis ka ansambli Naised Köögis suvistest tegemistest. «Suvekuudel on meil graafik väga tihe. Lõpetasime stuudios oma värske albumi salvestamise. Toome kuulajateni lausa kümme uut lugu. Oleme tuuril 4.–14. augustini. Anname kümme kontserti üle Eesti, Tallinnast Võruni välja. Piletid on juba müügil. Oleme pikalt oodanud, et saaksime fännideni tuua täiesti uut loomingut,» rääkis Kairi Leivo raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles