Armastad maiustada? Märgid, et sa sööd liiga palju suhkrut

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paljudesse sinu lemmiktoitudesse ja -jookidesse võib olla lisatud suhkrut ja mõnikord on see nii salakaval, et endal ei pruugi sest aimugi olla. Väiksemates kogustes on see tavaliselt kahjutu, kuid rohkelt ja regulaarselt tarbitud suhkur põhjustab tervisehädasid.

Keha hakkab sulle aga signaale saatma, et midagi on valesti. Siin on mõned peened vihjed, et võid liiga palju maiustada.

1. Kaalutõus

Suurem number kaalul? See võib olla sellepärast, et sööd liiga palju suhkrut. Samuti on oluline märkida, et suhkrurikkad toidud ei anna kehale vajalikke toitaineid, vaid tühje kaloreid.

Loe ka: Kuidas mõjub su kehale sibula söömine?

2. Krooniline valu

Kahjuks võib suhkrurikaste toitude ja jookide pidev tarbimine aja jooksul põhjustada kehas valu. Selle põhjuseks on põletik, mida lisatud suhkur organismis põhjustab.

3. Suurenenud nälg

Keha põletab suhkru kiiresti ära, sest selles puuduvad tõelised toitained, nagu valgud, kiudained ja tervislikud rasvad. Nii tunned peagi taas nälga, võid hakata näksima ja lõpuks veelgi rohkem suhkrut süüa.

Loe ka: Üllatavad asjad, mis juhtuvad, kui sööd viinamarju

4. Kõrge vererõhk

Liiga palju suhkrut kergitab mõnel inimesel vererõhku. Lisatud suhkur tõstab organismis kusihapet, mis omakorda pärsib lämmastikoksiidi tootmist. Lämmastikoksiid on vajalik veresoonte paindlikkuse säilitamiseks ja kui see väheneb organismis, siis vererõhk tõuseb, kirjutab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles