Niimoodi saad eriti maitsva ja tervisliku salati valmistada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Rohelised salatid on olulised ja maitsvad toidud, mis sisaldavad rohkelt toidulisandeid, näiteks A-vitamiini, C-vitamiini, kiudaineid ja foolhappeid. Salat ei koosne aga üksnes salatilehtedest, vaid see võib sisaldada näiteks grillitud köögivilju, pastat, kinoad ja muid asju.

Tee salatit nii

Saad teha oma salati eriti tervisliku, kui kasutad õli ja lisad sinna selliseid võimsaid vürtse, nagu basiilik, petersell, tüümian, koriander, till, rosmariin, pune, küüslauk ja sidrun. Vali oma lemmik vürtsikombo, lisa sinna sidrunimahla või äädikat, õli ja ongi salatikaste valmis.

Lihasõbrad saavad salatis ühendada oma armastuse liha vastu ja tervislikkuse. Lisa salatisse valgu allikaid, nagu kana ja krevette.

Loe ka: Juba järgmine Eesti suunamudija seab oma soovitustega tuhanded elud ohtu

Veganite jaoks on salat kiudainete ja vitamiinide kuningas. See mitte ainult ei anna sulle energiat, vaid kostitab sind ka maitsvate puuviljade, siirupite ja köögiviljadega.

Kui salat taldrikus, lisa sinna kaks-kolm supilusikatäit tooreid või praetud seemneid (näiteks kõrvitsa-, seesami- ja päevalilleseemneid) ja jahvatatud lina- või tšiiaseemneid, et saada häid rasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles