Mäletan selgelt seda viha ja solvumist. Läksin sõpradega peole ja ema toppis käekotti karbi kondoome. Õigustas end selgitusega: «Aga noored on ju kõik sellised, see on normaalne, et veri keeb ja oled peast segi.» Kunagi tundus see iseenesestmõistetav, et noori tuleb püüda tagasi hoida. Kas nüüd on aeg, mil neid tuleb tagant torkida? Märgid näitavad, et seksivastane reaktsioon tõstab noorte seas üha enam pead. 

Puritaanide asemele on avalikule areenile ilmunud puriteenid - teismelised ja varakahekümnendikud, keda siiani domineerinud üleseksualiseeritud maailm häirib.

Palju aastaid PÖFFi juhtinud Tiina Lokk tõi välja huvitava joone noorte hoiakute muutuses: «Nad ei taha enam helistada, see on liiga isiklik kontakt, nad ei julge!» Telefonikõne tajutakse juba ebamugava intiimsusena. Kohtumine näib veelgi karmim - teine inimene päriselt sind üle vaatamas ja otsust langetamas, kas sa talle meeldid või mitte. Huh, hirmus! Jõuda kohtumisest sammuke veel lähemale - puudutuseni - see on juba tõeline julgustükk. 

Kommentaarid
Copy