Üllatavalt lihtne nipp, kuidas küps avokaado mitu kuud värske püsib

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Ideaalses küpsusastmes avokaado tekitab sööjale suurt rõõmu.
Ideaalses küpsusastmes avokaado tekitab sööjale suurt rõõmu. Foto: Unsplash

Avokaadod on üks raskelt säilitatav köögivili. Poest koju tuues on see vili alles kõva ja toores, kuid jäta see ainult hetkeks järelvalveta ning juba on avokaado liigagi pehme ja pea halvaks läinud. Internetti raputab aga ühe toidublogija viis, kuidas seda kasulikku vilja mitu kuud värskena hoida.

Toidublogija Bethany Ugarte jagas Instagramis nippi, mis tekitab paljudes hämmastust. Ehk olid sa varem teadlik sellest, et püreestatud avokaadot saab jääkuubikuvormis külmutades hilisemaks kasutamiseks sügavkülma varuks panna, ent nüüd selgub, et sama saab teha ka tervete, koorega avokaadodega.

Instagrami postitatud videos näitab naine meile tema sõnul neli kuud sügavkülmas olnud avokaadot, hoiab seda mõnda aega kuuma vee all ning laseb viljal seejärel köögis lihtsalt veidi toatemperatuuril seista. Kui Ugarte selle aga lahti lõikab, vaatab koore alt vastu täpselt selline küps vili, mis oleks justkui hetk tagasi söömiseks valmis küpsuseastmes poest ostetud.

Nipp on kindlasti kasulik ka neile, kes ostavad võrgukotiga avokaadosid, ent teavad, et ei jõua neid kõiki ära süüa. Nii on lihtsam toidu raiskamist vältida ning ei pea ka vilja küpsusastmel luubiga silma peal hoidma.

Kui sinagi soovid avokaadosid sügavkülmutada, siis soovitab Ugarte seda teha järgmisel viisil:

  • Pane avokaado sügavkülma siis, kui see on saavutanud soovitud küpsusastme.
  • Kui soovid seda kasutada, siis võta see külmikust välja, hoia veidi kuuma vee all ning lase viljal seejärel umbes pool tundi niisama seista.
  • Siis, kui saad avokaadot sõrmedega pigistada ja vili juba veidi järgi annab, lõika selle koor noaga neljaks.
  • Peale naha koorimist ongi sul on värske, küps ja kreemine avokaado, mida saad kasutada kõigis soovitud toitudes.

Head nautimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles