Presidendi kokk: lapse sünnipäeva võiks tähistada tervisliku toiduga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Indrek Kivisalu.
Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Indrek Kivisalu. Foto: Arno Saar / Õhtuleht
Laste sünnipäevad on hea võimalus juurutada põhimõtet, et pidu saab pidada ka tervisliku toiduga, arvab Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Indrek Kivisalu.

Laste ja noorukite sünnipäevalaualt võiks ära jätta rämpstoidu ja õpetada lastele, et ka peol saab süüa tervislikult, rääkis Kivisalu Vikerraadio saatele «Tervist!».

Peolauale sobib hästi näiteks puuviljavaagen või jäätis. Jäätist võib Kivisalu sõnul pakkuda isegi suure kuhjaga ja sinna kõrvale vanaema keedetud moosi või külmutatud marjadest valmistatud kastet. Poest ostetud šokolaadi või muude kastmetega jäätist üle valada ei maksa.

Soolasest toitudest võiks pakkuda värskest toorainest valmistatud kodust kartuli- või pastasalatit.

«Üldjuhul mulle tundub, et laste sünnipäeval on lastel kõike muud teha kui ainult süüa,» ütles Kivisalu. Sellest mõttest võiks perenaine ka toiduvalikul lähtuda – kui lastel läheb mängimise käigus kõht tühjaks, siis on neil võimalus midagi haarata ja süüa ning edasi mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles