Sellist kohvi joovad inimesed on tõenäolisemalt psühhopaadid

Naine
Copy
Millist kohvi sina eelistad?
Millist kohvi sina eelistad? Foto: Shutterstock

Kas olete kunagi näinud kedagi ilma koore ja suhkruta kohvi joomas ning imestanud, kuidas ta seda suudab? Kes tahaks nii mõru maitsega jooki limpsida, eriti varahommikul?

Kuigi see võib kõlada veidi naljakalt, siis 2015. aastal Austrias läbi viidud uuringus seostati musta kohvi joojaid psühhopaatiaga. Austria Innsbrucki ülikooli teadlased ei uurinud tegelikult kohvi, vaid keskendusid hoopis mõru maitsega ainetele. Analüüsiti, kas teatud maitsed võivad olla antisotsiaalsete isiksuseomaduste indikaatoriks.

Osalejad hindasid teatud maitsete – sealhulgas mõru – järgi, kui palju nad teatud toiduaineid ja jooke naudivad. Seejärel võrreldi tulemusi isiksusetestidega, mis hõlmasid konkreetseid iseloomujooni, näiteks agressiivsust ja manipuleerimist.

Uuring kinnitas hüpoteesi, et mõru maitse-eelistus on seotud pahatahtlike isiksuseomadustega, kusjuures kõige tugevam seos oli igapäevase sadismi ja psühhopaatiaga, kirjutab YourTango.

Kuigi isiksuseomadusi on seoses konkreetsete maitse-eelistustega varemgi uuritud, on see uuring, nagu arvata võis, mõnevõrra vildakas – andmed saadi enesevaatluse teel ja seda tüüpi uuringud on sageli ebausaldusväärsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles