R, 9.12.2022

RETSEPT ⟩ Granaatõunaseemnetega kevadiselt kaunis ja tervislik salat

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Granaatõunaseemnetega kevadiselt kaunis ja tervislik salat
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Pilt on illustreeriv - selles salatiretseptis on rohkem koostisosi!
Pilt on illustreeriv - selles salatiretseptis on rohkem koostisosi! Foto: Shutterstock

Sageli öeldakse, et inimesed söövad silmadega. Niisiis - lisaks sellele, et toit on tervislik, võiks see ju ka hea välja näha? Õnneks on meil üks kerge, tervislik ja maitsev viis oma toidule värvi lisamikseks - lisa sellele kauneid punaseid, mahlaseid ning värskeid granaatõunaseemneid.

Ka järgnev salatiretsept kasutab just neid punaste pärlitena näivaid tükikesi, et lisada toidule nii värvi kui maitset. Lisaks tulevad mängu ka teised võimsad koostisosad nagu mahlane beebispinat ning suussulav feta juust.

Granaatõunaseemnetega spinatisalat

Vaja läheb:

  • 1 kotitäis (umbes 200 grammi) beebispinatit
  • veerand suuremast punasest sibulast
  • umbes 50 grammi kreeka pähkli tükke
  • 75 grammi feta juustu
  • soovi korral 15 grammi lutserni idusid
  • 1 granaatõun
  • 4 supilusikatäit palsamiäädikat

Valmistamine:

  1. Pese ja kurna beebispinat.
  2. Haki sibul õhukesteks tükkideks.
  3. Soovi korral murenda feta juust kas sõrmede või kahvliga. Võid salatisse lisada ka kuubikutena.
  4. Koori ära granaatõun ning eralda seemned.
  5. Pane spinat kaussi. Lisa punane sibul, kreeka pähklid, feta ja idud. Nüüd puista peale granaatõuna seemned ning kõige selle otsa palsamiäädikas. Head isu!

Retsept pärineb siit.

Märksõnad
Tagasi üles