R, 9.12.2022

RETSEPT ⟩ Kergelt valmiv šokolaadimaius, millega end nädalavahetusel poputada

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Kergelt valmiv šokolaadimaius, millega end nädalavahetusel poputada
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Kodune šokolaadimaius, pilt on illustreeriv.
Kodune šokolaadimaius, pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Millal oleks veelgi parem aeg endale midagi luksuslikult magusat ning dekadentlikku lubada, kui mitte nädalavahetusel? Oled ju ometi terve töönädala edukalt üle elanud ning see oivaline šokolaadine magustoit sobib enese poputamiseks ideealselt. Kõik šokohoolikud juubeldage!

Täna jagame retsepti, mille aluseks on traditsiooniline Itaalia pühademaius torrone. Kui tavaliselt tehakse seda mee, suhkru, munavalgete ja teiste lisaainetega, siis see versioon on veidi lihtsustatud, ent jätkuvalt oivalise maitsega teisend klassikalisest retseptist.

Selle maiuse valmistamiseks läheb tarvis vaid kolme koostisosa, kuid maitse on sellest hoolimata äärmiselt rikkalik. Vajaminevad asjad võivad sul juba sahvris ootel olla, sest tegemist on toiduainetega, mis üleilmselt armastatud.

Šokolaadi-pähkli torrone

Vaja läheb:

  • 195 grammi metspähkleid
  • 420 grammi vabalt valitud (küpsetus)šokolaadi
  • umbes 450 grammi Nutellat

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadi juurde. Määri keeksivorm seestpoolt õliga või kata küpsetuspaberiga.
  2. Pane pähklid ahjuplaadile ning rösti neid soojenenud ahjus 15 minutit. Umbes seitsme minuti möödudes raputa panni, et pähklid ka teiselt poolt küpseda saaksid. Võta need ahjust välja ning lase pähklitel pannil jahtuda.
  3. Jaga pähklid kaheks ning hõõru neid hunnikuid ükshaaval puhta köögirätiku sees omavahel kokku, et pruunid nahad eemaldada. Kui mõned jäävad külge, ei ole sellest hullu, kuid enamiku võiksid ikkagi maha saada.
  4. Aseta valitud šokolaad mikrolaineahjukindlasse kaussi ning kuumuta kõrge võimsuse juures umbes minut aega. Seejärel sega ning pane veel 30ks sekundiks mikrolaineahju. Sega veel. Kui avastad segamisel tükke, kuumuta šokolaadi 15 sekundi kaupa seni, kuni šokolaad on täiesti sulanud.
  5. Nüüd lisa sulanud šokolaadile Nutella ning sega need omavahel võimalikult põhjalikult läbi. Seejärel lisa pähklid ning sega uuesti.
  6. Saadud segu vala ettevalmistatud keeksivormi ning jaga ühtlaselt. Lase segul täielikult taheneda. Sa võid seda teha toatemperatuuril või siis külmikus.
  7. Tõsta torrone küpsetuspaberi abil vormist välja ning lõika veidi enam kui sentimeetripaksusteks viiludeks. Kui hoidsid maiust külmikus, siis võid lasta sel enne viilutamist veidi toatemperatuuril soojeneda.

Säilitamine:

Maius säilib 2 kuni 3 nädalat, soovitatav on teda hoida külmikus. Soovi korral võid torronet ka külmutada: keera lahti lõikamata magustoit toidukilesse või aseta külmutamiseks sobivasse kotti/karpi. Külmkambris säilib ta kuni 6 kuud.

Retsept pärineb siit.

Märksõnad
Tagasi üles