NÄKSI MÕNUGA ⟩ Parim vahepala, kui soovid kaalust alla võtta

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Vahepala võib rikkuda kogu töö ja vaeva, mis kaalulangetuse alla läinud.
Vahepala võib rikkuda kogu töö ja vaeva, mis kaalulangetuse alla läinud. Foto: Shutterstock

Paljud inimesed söövad tervislikku hommiku-, lõuna- ja õhtusööki, kuid saboteerivad oma kaalulangust, näksides vahepeal ohtralt kartulikrõpse, komme, küpsiseid ja muid suupisteid. Soovid seda muuta? Siin on lahendus.

«Soovitan oma klientidel alati valida vahepalasid, mis sisaldavad valku, tervislikku rasva ja kompleksseid süsivesikuid,» ütles toitumisspetsialist Kim Yawitz. Kombinatsioon, millele ta kahe käega alla kirjutab? Väike peotäis pähkleid koos keskmise õunaga, vahendab eatthis.

«Pähklid võivad tunduda üllatava valikuna, arvestades nende üsna kõrget rasvasisaldust. Kuid uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad rohkem pähkleid, kaaluvad vähem ja neil on ka vähem kõhurasva kui neil, kes pähkleid ei söö,» ütles ta. Yawitz märkis, et tema lemmikud on pistaatsiapähklid, osaliselt seetõttu, et koored on visuaalne meeldetuletus sellest, kui palju sa tegelikult sööd.

«Ühes uuringus tarbisid inimesed, kes sõid koorega pistaatsiapähkleid, 41 protsenti vähem kaloreid kui need, kes sõid kooreta,» täpsustas ta.

Pähkleid on hea ühendada õunaga. «Õun sisaldab kiudaineid, mis hoiavad kõhu järgmise söögikorrani täis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles