KÖÖGINIPP Mikrolaineahi puhtaks vaid mõne minutiga!

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Mikrolaineahi.
Mikrolaineahi. Foto: Pexels

Mikrolaineahi on üks parimaid leiutisi, mis ei võta köögis eriti ruumi, ent on ometi igapäevases kokkamises suureks abiks. Küll aga on seda väikest kasulikku kastikest üsna tüütu puhastada.

Vahet pole, kas jagad mikrouuni korterikaaslastega või perega - alati unustab keegi toidule soojendamise ajal pritsmete eest kaitsva kaane peale panna ning ahi on peagi seestpoolt rasva või muude toidujääkidega kaetud. See mustus võib aga halvasti lõhnata ning muuta ka hea ning värske toidu maitset, kui seda ahjus soojendad.

Siiski ei viitsi keegi ahju lõputult nühkida ja küürida. Õnneks on lihtsam võimalus! Vaja läheb vaid paari koostisosa ning mõne minuti möödudes on ahi pea sama puhas, kui mikrouuni elutee alguses!

Tarvis läheb:

  • väike kauss veega
  • üks terve sidrun
  • äädikalahust (või mõnd muud toidunõudele sobivat puhastusvahendit)
  • puhastuslappi

Kuidas toimida?

  1. Pane sidruniviilud veega täidetud mikrolaineahjukindlasse kaussi ning aseta ahju.
  2. Pane ahi tööle kõrgel režiimil ning oota seni, kuni vesi kausist aurama hakkab.
  3. Samal ajal, kui ahi töötab, puhasta selle välispind ja uks äädikalahusega.
  4. Kui vesi aurab, võta kauss ettevaatlikult uunist välja. Eemalda pöörlev klaastaldrik ning pese see eraldi nõudepesuvahendiga puhtaks.
  5. Pühi ahju sisemus puhastuslapiga üle ning ongi tehtud!
@sahm_cleantok Thank you for 7.8K!!!✨ #cleantok #cleaningmotivation #microwave #kitchenappliances #vinegarhacks #eesti #xyzbca #oddlysatisfying #cleaningtips ♬ original sound - mikedemero
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles