NAISTEJUTUD ⟩ Paljastame vandenõu - kes tegelikult valitsevad maailma?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Naistejuttude Kristinka ja Blondcasti Kati
Naistejuttude Kristinka ja Blondcasti Kati Foto: Tairo Lutter / Postimees
  • Kadedus on kasulik, aga ohtlik - see saab olla nii kütus kui mürk!
  • Miks mõni inimene teeb väga palju, aga ei jõua mitte kuhugi?
  • Ma ei saa sellepärast, et... Mis on tegelikult mistahes vabanduse taga?

Naiste vahel valitseb õelus? Ära usu. Räägime ausalt lahti kadeduse saladuse ja selle, miks mõni pingutab palju, kuid ei saavuta midagi. Valgustame läbi mitu olulist asja, mis muudavad naised õnnelikuks ja edukaks ...või siis vastupidi. Saates on külas ühe Eesti populaarseima podcast'i «Blondcast» juht, ettevõtja ja miljonär Kati ehk Katri Teller. Saadet juhib Kristina Herodes.

«Inimesed jaotavad kaheks,» ütleb Katri Teller. «Ühed saavad aru, et ainult sina ise saad oma elu eest vastutada ja teised hakkavad otsima kõike välist, keda ja mida oma olukorras süüdistada.»

Mahategijad ja halvustajad räägivad alati endast

Iga inimene on kokku puutunud olukorraga, kus annad endast parima ja saavutadki midagi suurt ja ka laiemas vaates kasulikku, kuid kadestajad püüavad saavutusi vähendada. Nad levitavad jutte, et igal juhul oled sa loll ja kui sa ka edu saavutasid, siis kuidagi ebaausal teel või alatul moel.

Kuid selline sõnavõtt ei ütle mitte midagi inimese kohta, kelle pihta kadedad mürginooled sihitakse. Külla aga ütleb see kõike arvaja enda kohta. Piisab ühel korral sellist sapi tulistamist näha ja tead – selle inimesega on targem mitte tegemist teha. Ta ei julge elada ega vastutust võtta, ise midagi teha või olla ning raiskab kogu oma elu kibeduses, kadeduses ja ennast õigustavates valedes marineerides.

Blondcasti Kati ehk Katri Teller pulbitseb energiast ning julgeb kõik otse välja öelda. Jah, tõde pole alati meeldiv kuulata, aga vähemalt on üheselt selge, kes selle kõige eest vastutab! Mingit vabandamise ruumi peale selle saate kuulamist ei jää.
Blondcasti Kati ehk Katri Teller pulbitseb energiast ning julgeb kõik otse välja öelda. Jah, tõde pole alati meeldiv kuulata, aga vähemalt on üheselt selge, kes selle kõige eest vastutab! Mingit vabandamise ruumi peale selle saate kuulamist ei jää. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mida teeb kadedus?

Kadedus on kange ja ohtlik aine. Sellele tundele järele andes võib täielikult mürgitada iseenda elu ning nullida oma võimalused. Sisuliselt anname sellele, keda kadestame, kogu oma energia ära ning alandame end oma elus pealtvaataja positsioonile. Kuigi tegelikult kuulub meile peaosa ning kogu sellega kaasnev sära ja aplaus!

«Ma tunnistan täiesti ausalt – ka mina olen elus tundnud kadedust,» pihib Kati. «Aga ma olen väga selgelt aru saanud sellest, et kui ma olen kade ja vaatan päris ausalt peeglisse, siis tegelikult ma hoopis imetlen seda inimest. Ma tahan olla tema moodi ja tal on midagi, mida mul ei ole.» Väga lihtne rohi negatiivse kadeduse vastu on ausus – tunnistada endale, miks sa seda tunned. Kui sa otsustad kadeduse asemel imetleda, kiita ja tunnustada, siis muutub asjade seis kohe. Sageli sedavõrd soodsalt, et sul pole enam vajagi kadestada! 

Loe ka seda: Miljonäriks kaks korda järjest 

Poriloiku kukuvad kõik

Vahel näib kibestujatele ja kadestajatele, et sel teisel on elus kuidagi paremini läinud. See vaid tundub kõrvalt nii. «Me kõik kukume poriloiku ja käkerdame asju kokku,» kinnitab Katri Teller veendunult. «Tasub aru saada, kust see mõistlik piir läheb, kuhu maani pingutada. Ma olen ka kandideerinud töökohtadele, mida ma ei ole saanud ja siis mõelnud, et huvitav milles see inimene siis minust parem oli? Aga sellele ei ole mõtet mõelda. Kui lased lahti, siis need asjad tulevad sulle ringiga tagasi või sinuga juhtub midagi veel paremat. Loomulikult korraks on halb emotsioon, aga võtad ennast kokku ja lähed edasi.» Ebaõnnestumisi tuleb ette kõigil, seda me ei saa kontrollida. «Aga me saame kontrolldia, et ei jääks sinna vegeteerima aastaks või kaheks või kümneks.»

Kui sa ise usud, et iga kaotus on elus vajalik selleks, et teha ruumi suuremale võidule, siis see juhtubki.

«Mina ise olen pärit väga tagasihoidlikest tingimustest,» meenutab Kati. «Mu emal oleks olnud kõik õigustused selleks, et olla kibestunud, kuri ja maailma peale vihane, aga selle asemel ta oli ikkagi rõõmsameelne ja lahendustele orienteeritud. Ükskõik, mis elus on – lõpuks loeb ikkagi emotsioon, millega sa lähed läbi elu. Vahet pole, mis sul on või mida sul ei ole. Me kõik teame väga palju rikkaid, kuulsaid, ilusaid ja edukaid inimesi, kes tegelikult on õnnetud.» Millest õnnetunne tuleb ja kuidas sel sabast kinni saada? Pakume paar kavalat valemit, mis toimivad.

Kuula ka seda: Naistel on tööelus eeliseid, aga enamik ei oska neid kasutada 

Kuidas öelda «ei»?

«Me peame ütlema «ei» selleks, et me saaksime öelda «jah» teistele asjadele,» mõtiskleb Kati. See teema on oluline ka Kristinka jaoks, kes on sõprade silmis alatine «Yes-girl», entusiasmi kehastus, kes iga hullu ideega silmapilk kaasa tuleb. 

«Selleks, et me oma eesmärkidelt kõrvale ei kalduks, ei tasu mitte liiga palju lasta end kõigutada. Meil kõigil on niigi elus asju, mis meid kõigutavad. Niipalju kui võimalik, tasub aru saada, kes sa oled, kuhu lähed ja mida tahad ning hoida ikkagi sihti silme ees. Et me ei hüppaks iga rongi peale, mis mööda läheb ja peatuse teeb.»

Kui me oma pingutust isiklike eesmärkidega vastavusse ei vii, ehk teeme samme suvaliselt, edasi-tagasi ja sajas suunas, siis ei ole mõtet ka kellegi teise otsa vaadata, et miks ma mitte kuhugi ei jõua? Ma teen ju nii palju samme!? Kui liigume igas suunas korraga, siis me lõpuks seisame paigal.

Naistejuttude Kristinka ehk Kristina Herodes & Blondcasti Kati ehk Katri Teller. Ka tõsiseid teemasid elus pole vähimatki vajadust liiga tõsiselt võtta.
Naistejuttude Kristinka ehk Kristina Herodes & Blondcasti Kati ehk Katri Teller. Ka tõsiseid teemasid elus pole vähimatki vajadust liiga tõsiselt võtta. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kes tegelikult valitsevad maailma? On need reptiilid, kinni mätsitud salatehingud meditsiinis või äkki hoopis blondiinid? Kõik blondid on tegelikult liitlased, neil on ülemaailmne salaühing. Selle väite tõestuseks on juba seegi fakt, kui edukalt kaks suure energiaga, hulljulget ja sõnakat blondi ühte stuudiosse ära mahuvad. Naistejuttude ja Blondcasti esimene ühissaade on kohal, kes julgeb, see kuulab!

Kuula ka seda: Praakmees – kes see selline on? Ja miks naised ta maha jätavad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles