PALJUD EKSIVAD ⟩ Kas pissid duši all? Eksperdid ütlevad, miks see sind ohtu seab

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

See, kuidas keegi duši all käib, on individuaalne. Mõnele meist meeldib minna pesema kohe pärast ärkamist, teine aga eelistab pesta end enne magamaminekut. Samuti on vaieldud palju selle üle, milliseid kehaosi ja kui sageli tuleks pesta ning milliseid dušigeele ja seepe pesemiseks kasutada.

Siiski on üks asi, mida arstid kui ühest suust vältida soovitavad. See puudutab duši alla pissimist. See on midagi, mida mõned teevad ja mõned mitte – või vähemalt ei tunnista, et teevad. Samuti on duši alla pissimist pigem takka kiidetud, sest väidetavalt aitab see tualettpotis vett kokku hoida.

Ekspertide sõnul võib duši all pissimisel olla üllatav kõrvamõju. Seda seetõttu, et aju või hakata jooksvat vett pissimisega seostama. Nii et kui kuuled soliseva vee häält, isegi kui sa pole tualetis, võib see heli aktiveerida ajus vajaduse pissile minna.

Nii et kui pesed käsi, nõusid või pistad niisama jalad vette, võib aju põiele märku anda, et nüüd on aeg pissile minna. Halvimal juhul võib see põhjustada isegi inkontinentsi ja kusepidamatuse häireid, kirjutab Best Life.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles