NÄDALA RETSEPTID ⟩ Odra popim nägu: proovi Anija mõisakohviku orsotot

Britt Rosen
Copy
Orsotosse võib soovi korral lisada ka seeni. FOTO: Hanna Hark
Orsotosse võib soovi korral lisada ka seeni. FOTO: Hanna Hark Foto: Hanna Hark

MOODNE JA SOODNE. Ei saa öelda, et me rahvusköögi üks olulisemaid teri, odrakruup, kõigi nägudele ülemäära sügavad vaimustuseviirud vajutaks. Ehk aitab umbusku peletada, kui otra moodsamal moel süüa, valmistades sellest orsotot, hautist, pannirooga või putru popi bataadiga.

Anija Mõisakohwiku perenaine Ülle Niinemets kinnitab, et kui teha orsotot kokandustehniliselt samamoodi nagu itaallased ri­sotot, tuleb see väga maitsev ja võlub enamasti ära ka need, kes muidu odrakruubist eriti ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles