PÖÖRANE ⟩ Tai hotell nõuab negatiivse arvustuse jätnud turistilt ligi 80 000 eurot

Reisile.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tai hotell süüdistab negatiivse arvustuse jätnud naisterahvast laimus ja nõuab kompensatsiooniks hiiglaslikku summat. 

Eelmise aasta 19. detsembril väljendas Tais Khao Yai rahvuspargi lähedal hotellis Ozone peatunud külastaja oma rahulolematust hotelli luksustoaga, andes broneerimislehel Agoda.com hotellile hindeks 6/10. Praeguseks kustutatud arvustuses kirjeldas klient hotelli liiga kallina ja ootustele mittevastavana. Hotellituba ei vastanud külastaja arvates reklaamitule ning oli must. Hotellitoast polnud võimalik vastuvõttu helistada, mistõttu tuli sinna ise minna, samuti polnud hotelli personal kõige abivalmim.

Hotell vastas arvustusele esialgu lühikese vabandusega, kuid hiljem muutis hotelli juhtkond meelt, nõudes arvustuse kustutamist ning avalikku vabandust viies Tai ajalehes 7 päeva järjest. Hotell ähvardas arvustuse mittekustutamisel esitada kompenseerimisnõude 50 000 bahti (1320€) iga päeva eest pluss maine kahjustamise eest 3 miljonit bahti (79 220€). Maksmisest keeldumisel ähvardas hotell algatada kriminaalasja, kirjutab trip.ee.

See lugu võib paljudele veidi tuttav tunduda. Tõepoolest, analoogne lugu juhtus Tais ka 2020. aastal, kui Koh Changi hotell ähvardas kohtuga ühte Ameerika turisti negatiivse arvustuse eest Tripadviori lehel. Tais käsitletakse laimamist nimelt mitte tsiviil-, vaid kriminaalasjana ning ka juhul, kui kriitika hotelli kohta on aus ja igati õigustatud, et päästa see hotelli võimalikest juriidilistest vastusammudest.

Antud juhul on hotellis Ozone peatunud naine enda kaitsmiseks palganud juristi. Ta väidab, et kirjutas ausa arvustuse heas usus, et konstruktiivne kriitika aitab hotellil teenindust parandada.

Nagu võis oodata, sai hotell absurdse nõude peale sotsiaalmeedias korraliku tagasilöögi. Hotelli Facebooki leht ujutati üle kommentaaridega, nii et hotell pidi postituste kommenteerimise sulgema. Küsimusi tekitas ka Agoda privaatsuspoliitika, sest arvustus oli jäetud anonüümsena.

Kokkuvõtteks: Tais hotellile negatiivset arvustust jättes tasub meeles pidada selle riigi seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles