22 SIHTKOHTA ⟩ CNN soovitab reisida vähetuntud linnakesse Tallinnast 200 kilomeetri kaugusel

Reisile.ee
Copy
Lahti on kindlasti hästi teada suusahüppajatele ja sellest spordist huvitatutele.
Lahti on kindlasti hästi teada suusahüppajatele ja sellest spordist huvitatutele. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Uudistekanal CNNi reisispetsialistid on valinud välja 22 sihtkohta, kuhu 2022. aastal sõita tasub. Ühte neist jõuab Eestist päevaga ka autoroolis.

CNNi spetsialistide esiletõstetud 22 sihtkoha hulgast leiab ka paiga, mille nimi kõlab päris koduselt: selleks on Päijät-Häme maakonnas asuv Soome linnake Lahti, kus elanikke veidi üle 120 000.

Tundub, et CNNi vaimustuse on esile kutsunud Lahti joodav kraanivesi ning asjaolu, et linn eksperimenteeris läinud aasta novembris sarnaselt Tallinnaga tasuta ühistranspordiga, kuid tunnustavalt märgitakse ära ka 2022. aastal avanev Lahti visuaalkunstide muuseumi Malva ja asjaolu, et Lahtis toimuvad 2023. aastal Ironman 70.3 maailmameistrivõistlused.

Helsingist on Lahtisse umbes sada kilomeetrit ning kunagist puidu- ja lihatööstust tuntakse ka hellitusnime all Soome Chicago.

Euroopas mahtusid nimekirja veel Dijoni linn Prantsusmaal, Napoli Itaalias, Valencia Hispaanias  ja kaljused Orkney saared Suurbritannias ning hiljuti Munchi muuseumi võrra rikkamaks saanud Oslo.

Bijagose saarestikus näeb mangroovimetsasid, palme, kuiva rannikusavanni ja liivadüüne.
Bijagose saarestikus näeb mangroovimetsasid, palme, kuiva rannikusavanni ja liivadüüne. Foto: Powell Ramsar / Wikimedia Commons

Aafrikas annab CNN eklektilisevõitu nõu külastada Lõuna-Aafrika Vabariiki, tillukese Guinea-Bissau veelgi tillukesemat arhipelaagi nimega Bissagos ja uurida Gaboni värvikaid rahvusparke, Aasias tõstetakse esile värvikat ja unikaalse kulinaariaga Colombot Sri Lankal, Jordaaniat (Petrat ning kivist Wadi Rumi ehk Kuuoru kõrbe) ning erinevate rahvusköökide kohtumiskohaks olevat Penangi Malaisias. Okeaaniasse suundujail soovitatakse kaeda Munga-Thirri-Simpsoni kõrbe Austraalias ja väisata pisikest Belau saareriiki.

Nimekirja mahtusid ka roosade randade poolest kuulus Antigua ja Barbuda Kariibidel ning Hollandile kuuluv tilluke merepärlike Eustatius. Põhja-Ameerikas tasuvat seada sammud veel umbes neljandiku Eesti suurusele Cape Bretoni saarele Kanada Nova Scotia provintsi vetes ning lõõgastuda Tulsa linnakeses Oklahomas. Läbi tasub põigata ka Disko lahe äärest Gröönimaa läänerannikul ja Yellowstone´i rahvuspargist.

Kolm ööd kestva Inca Trail mägimatka ette võtvad turistid alustavad oma katsumusega sageli Ollantaytambost.
Kolm ööd kestva Inca Trail mägimatka ette võtvad turistid alustavad oma katsumusega sageli Ollantaytambost. Foto: Mx Granger / Wikimedia Commons

Lõuna-Ameerikas väärivat vaaatamist Tšiili tervikuna  ja pisike Ollantaytambo linnake Peruus.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles