Spordiaasta 2021: kes on see kõige vägevam? Ikka Eesti naine!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Neli naist, kes väärivad kohta Eesti spordi tänavusel Mount Rushmore’il: vasakult Anett Kontaveit, Katrina Lehis, Epp Mäe ja Eneli Jefimova.
Neli naist, kes väärivad kohta Eesti spordi tänavusel Mount Rushmore’il: vasakult Anett Kontaveit, Katrina Lehis, Epp Mäe ja Eneli Jefimova. Foto: Fotomontaaž. Fotod: Imago Images/Mcphoto/Scanpix, Tairo Lutter, Sander Ilvest, Eero Vabamägi

Kes annab oma hääle Eesti aasta parima naissportlase selgitamiseks, saab nautida laia valikut. Mingu see kuldne Kristjan kellele tahes, selge on see, et meie spordimaailm oli tänavu naiste võimu all.

See ei tähenda muidugi, nagu oleksid mehed olnud lödipüksid. Korvpallikoondis jõudis aasta alguses 2022. aasta septembris mängitavale EM-finaalturniirile, Marten Liiv on end kergitanud Euroopas kiiruisutamise tipu jalamile, vormelisõitja Jüri Vips võitis karjääri esimesed F2-sarja etapid, sõudmise paarisaeruline neljapaat võitis EMil pronksi ning jalgrattur Rein Taaramäe võitis ühel rattamaailma mainekamal velotuuril Vuelta a Españal etapi ja kandis esimese eestlasena paar päeva punast liidrisärki. Need on vaid mõned näited meie tublidest spordimeestest.

Ent ikkagi ei saa me üle ega ümber faktist, et tänavu kahvatuvad need saavutused naiste tehtuga võrreldes. Kes krooniti Tokyos olümpiavõitjaks? Naised! Kes võitis Tokyos individuaalselt olümpiapronksi? Naine! Kes tuli Euroopa meistriks ja MM-hõbedale? Naine! Ja siingi võime näidetega jätkata ja jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles