95aastane Mel Brooks soovitab raamatut, mida ta on lugenud üle saja korra (2)

Raamatuportaal
Copy
Mel Brooks.
Mel Brooks. Foto: Richard Shotwell/AP/Scanpix

Ameerika näitleja, filmirežissöör, stsenarist ja produtsent Mel Brooks on üle 70 aasta vaatajaid naerutanud. Nüüd ilmus raamat «All About Me!» («Kõik minust»), milles ta oma elule tagasi vaatab. 

Memuaaride ilmumise puhul jagas näitleja Mel Brooks Amazonile lugemissoovitusi ja kiitis eelkätt Daniel Defoe romaani «Robinson Crusoe elu ja kummalised seiklused», mida peab oma lemmikraamatuks. 

«Olen seda vist üle saja korra lugenud ja see ei vea mind kunagi alt,» kiidab Brooks. «Kuigi Crusoe triivib üksikule saarele, ei kaota ta kunagi usku oma võimesse tundmatut vallutada ja elada, et taas kodu näha. Daniel Defoe on kirjutanud tõelise meistriiteose, mis peab ajale vastu.»

Robinson Crusoe jääb laevaõnnetuses ainsana ellu ning satub üksikule saarele. Kakskümmend neli aastat ei näe ta ühtki inimolevust, kuni ühel päeval toob saatus tema saarele Reede, kellest saab Robinsoni ustav kaaslane.

«Robinson Crusoe» ilmus 1719. aastal ja pani aluse ühele kaasaja müütidest – inimese võimelisusele tulla toime iseenda ja loodusega, oskusele säilitada kaine mõistus ja optimistlik meel ka rasketes olukordades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles