Marina Kaljurand: need on reeglina vananevad härrasmehed, kes otsustavad naiste õiguste üle (4)

Naine
Copy
Europarlamendi saadik Marina Kaljurand.
Europarlamendi saadik Marina Kaljurand. Foto: Erik Tikan

Täna, 25. novembril on naistevastase vägivalla vastu võitlemise päev. Kuku raadio saates «Kuku pärastlõuna» arutleb sel teemal europarlamendi saadik Marina Kaljurand. Saadet juhib Indrek Ojamets.

Mida saab soopõhise vägivalla vastu võitlemisel ära teha Euroopa Liidu tasemel? Kus maal ollakse plaaniga soopõhine vägivald Euroopa Liidus kriminaliseerida? Millised argumendid on neil saadikutel, kes vägivalla vastu võitlemist sellisel moel ei poolda? Neile ja mitmetele teistele olulistele küsimustele annab vastuseid Marina Kaljurand. 

Kuula saadet!

Kaljurand soovib tunnustada kõiki naisi, kes on rääkinud oma lugusid

«See ei ole lihtne. Tihti tähendab see vanade haavade uuesti lahtirebimist. Aga teadke, et oma lugudega aitate te neid, kes ei ole veel nii tugevad, et vägivallaringist välja tulla ja abi paluda. Aitäh teile!» kirjutab europarlamendi saadik oma sotsiaalmeediapostituses ning lisab: «Ja samuti tahaksin ma tunnustada kõiki eksperte, ametnikke ja vabatahtlikke, kes aitavad naistevastase vägivalla ohvreid. Tänu teile on väga paljud naised juba saanud abi ja saavad tulevikus.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles