HÄLLIPÄEV ⟩ Vladmir Putin 69: Venemaa president tähistab oma sünnipäeva just nii (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Putin saatmas ära Türgi riigipead 29. septembril 2021.
Putin saatmas ära Türgi riigipead 29. septembril 2021. Foto: Vladimir Smirnov/Scanpix

Täna peab Venemaa president Vladimir Putin oma 69. sünnipäeva. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles meediale, kuidas seda tähistatakse.

Peskovi sõnul veedab Putin päeva hoolimata selle tähtsusest tööl. Tema kalender olla juba tihedalt täis. Peskov rõhutas, et Putin ei pea enam viibima eneseisolatsioonis ja piirangud tähistamist ei takista.

Peskov lisas, et traditsiooniliselt plaanib Putin õhtu pere ja sõpradega veeta. «Ta tähistab kindlasti,» ütles Peskov. «See juhtub enamasti.»

Eelmisel aastal pidas Putin oma sünnipäeval kümme rahvusvahelist läbirääkimist ja oli ka mitmel siseriiklikul nõupidamisel. Õhtu oli reserveeritud siseringile.

On teada, et ühe oma sünnipäeva pidas Putin koos Hiina kolleegi Xi Jinpingiga. «Me jõime pitsi viina ja viilu mingit vorsti,» meenutas Putin toona.

Ta on oma sünnipäeva tähistanud ka Peterburis (aastatel 2004, 2006 ja 2012). 2014. aastal matkas ta hällipäeval Siberi taigas, aasta hiljem mängis koos riikliku hokiliigaga ühe matši, kus skooris seitse väravat.

Kingitustest, mille Putin on saanud, võib välja tuua Ussuuri tiigripoja, kristallist krokodilli ja Kiievi suurvürsti Vladimir Monomahhi mütsi koopia. Peskov selgitas, et enamasti saadetakse kingitused edasi Putini isiklikku raamatukokku ja president hoiab endale vaid mõned – need, mille saab sõpradelt ja tuttavatelt, vahendab Topnews.ru.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles