Ettevaatust! Külmutatud kalaga võib kaasneda terviserisk

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Külmutatud kala on eestlastegi toidulaual oma koha leidnud. Muidugi püütakse suvel tarbida kõike nii värskelt kui võimalik, kuid teinekord tuleb ikkagi pilk sügavkülma heita.

Tuletame MTV.fi abiga meelde mõned põhitõed, mida külmutatud kalatoodete juures teadma peab. Kõigepealt tasub meeles pidada, et kala ei tohiks sügavkülmas liiga säilitada. Värske kala tuleks aga ära tarbida mitte hiljem kui päev pärast ostmist.

Sügavkülmutatud kala puhul on kõige tähtsam järgida õiget sulatamisprotsessi. Ära aseta kala kuuma vette – nii võib juhtuda, et see hakkab juba väljast valmima, samas kui sisemus on toores. Tähtis on, et kala sulaks rahulikult ja ühtlaselt, näiteks külmkapis. Kui plaanid kala valmistada õhtuks, pane külmutatud kala külmkappi sulama hommikul. Kui on vajalik, et see sulaks kiiremini, võid vett kasutada, aga vesi olgu külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles