NÄDALAVAHETUS EESTIS ⟩ Põika laadale, imetle pojenge, jookse võidu või avasta Tallinna!

Naine
Copy
Tallinn ootab avastama
Tallinn ootab avastama Foto: Shutterstock

Otsi tasapisi taastuvas Eesti elus üles erilised ja varjatumad kohad, naudi ilusat ilma vabas õhus ning ära unusta üritustel osaledes hoolimast enese ja teiste tervisest!

Loe lähemalt turvalise turismi kohta Eestis.

33 kõnet
33 kõnet Foto: Visit Estonia

Keset Eestit lõpeb täna kell 18 Paide Teatri projekt «33 kõnet Paide Keskväljakul». Kõneleja on alati üllatus, kuid võid olla kindel, et ta on inimene, kelle sõnadel on mõnes Eesti elu valdkonnas nii värskust kui ka laiemat kaalu. Otseülekannet sündmusest ei toimu, kuid seda saab ka järele vaadata. Kui Paides on kõne kuulatud, tasub plaani võtta Järva-Jaani tänavafestival ja laat, kus kogu päeva käib vilgas kauplemine ja kultuuriprogramm.

Pojengifestival
Pojengifestival Foto: Visit Estonia

Lääne poole minna tasub minna samuti juba reedel lillehuvilistel, sest Saaremaal, Kuressaarest pisut põhja poole jäävas Pärni külas algab pojengifestival. Rohkem kui nelja hektari suurune ala pakub suurepäraseid vaateid ning romantilist, hinge ja vaimu laadivat jalutuskäiku. Sea fotoaparaat nädalavahetuse kaunimate piltide tegemiseks valmis! Häädemeestel peetakse nädalavahetusel aga pika ajalooga Põhja-Liivimaa festivali. Tegu on Eesti-Läti peoga, kus tutvustatakse ajaloolise Liivimaa traditsioone. Toimub suur laat, avatud on töötoad ja saab kuulata head muusikat. Seekord on kohal pärimusmuusika ansambel Rüüt ning mitmes stiilis töötlusi esitav Pärnu grupp Greip.

Lõuna-Eesti poole hoides tasub väisata veel viimaseid päevi Tartu kaarsillal olevat fototöötluste näitust «Nihestatud Tartu», kus kunstniku Juhan Voolaiuga kaasa mõelda teemal «mis oleks kui…»: kui Emajõe asemel oleks suvel maa, purskkaevus suudleksid hiigeltuvid jne. Vana-Võromaal käib UMA MEKI restoranide nädal. Restoranide nädalaga liitunud söögikohtades on 19-eurosed menüüd ja pakutakse suurepärasest toorainest valmistatud autentset toitu.

Alutaguse jooksusari
Alutaguse jooksusari Foto: Visit Estonia

Ida poole tasub võtta kurss spordisõpradel, kus toimub jooksuüritus sarjast «Liikudes läbi Alutaguse». Laupäeval joostakse ümber Kuremäe kloostri ning üritus sobib nii Eesti avastamiseks kui ka tervislikuks ajaveetmiseks kogu perele.

Tallinnas tasub pärast pikka pausi nautida kogu linna koos sõprade ja perega: süüa head toitu, käia muuseumides ja jääda ööbima. Käimas on kampaania «Avasta Tallinna», mille raames saad hotellis kolm ööd kahe hinnaga ning lisaks väisata muuseume tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles