5 vürtsi, mis maitsevad hästi, aga teevad ka tervisega imet

Marju Ränk
, Sõbranna tegevtoimetaja
Copy
Lisa erinevaid maitseaineid oma toitudesse.
Lisa erinevaid maitseaineid oma toitudesse. Foto: Shutterstock

Kui on aeg toitu maitsestada, pole soola tingimata vajagi. Ilmselt tead juba, et sool pol etervislik, eriti kui seda liiga palju süüa. Soola asemel võid toite maitsestada paljude teiste valikutega.

Kui soovid toituda väga tervislikult, siis all on viis maitseainet, mis teevad sulle tõeliselt palju head.

Kaneel

paljud uuringud on näidanud, et kaneel aitab veresuhkrut vähendada. Kaneel sisaldab rikkalikult toitaineid ja antioksüdante. Leidub isegi tõendeid selle kohta, et kaneel võib aidata kolesterooli taset langetada.

Loe ka: Põhjus, miks šampooni sisse kaneeli segama peaksid

Kurkum

Kurkumil on tervisele palju eeliseid. On uuritud, et sellel on põletikuvastased omadused ning see teeb head ka soolestiku ja aju tervisele. Kurkum aitab vähendada kolesterooli, ravib depressiooni ja toetab Alzheimeri teraapilist ravi.

Loe ka: 5 looduslikku valuvaigistit

Ingver

Ingver sisaldab fütotoitaineid, mis toimivad antioksüdandina. Ingver aitab vähendada iiveldust ja oksendamist. Selle kasutamine võib aidata leevendada ka reuma põhjustatud valu. Piisab, kui sööd päevas vaid väikese jupi ingverit, kuid kasu on mõõtmatu.

Loe ka: Võimas ingveri tervisenaps peletab kõik viirused eemale

Apteegitilli seemned

Apteegitillil on tugev aroom. Sellel on põletikuvastane, antimikroobne ja antioksüdantne toime ning see teeb seedimisele head. Apteegitill aitab parandada ainevahetust, kaltsiumil paremini imenduda ja reguleerib veresuhkrutaset. See aitab ka aju ja närvisüsteemitalitusele kaasa. Apteegitilli seemned sisaldavad kaltsiumi, rauda, magneesiumi ja kaaliumi.

Loe ka: Ekspert tegi kindlaks: kas kurk käib külmkappi või mitte

Paprika

Paprikatel on tervisele palju eeliseid, kirjutab Real Simple. See sisaldab rohkesti antioksüdante ja omab põletikuvastast toimet. Paprika sisaldab üllatavalt palju vitamiine ja mineraale nagu rauda, A-vitamiini, E-vitamiini, B6-vitamiini ja erinevaid fütokemikaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles