RETSEPT ⟩ Klassikaline frikadellisupp pisut tervislikumas vormis

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Nädala alguse retseptisoovitus on üks eestlaste suuri lemmikuid - klassikaline frikadellisupp. Seda saab aga valmistada ka tavapärasest tervislikumalt ning seejuures ka maitsvamalt.

Toitumisnõustaja Teedel Teder soovitab supi valmistamisele läheneda rohkete värskete viljade ning kanalihaga. «Selles supis on üheskoos suurepärased maitsed, märkimisväärne kogus köögivilju ning seedimisele kerge kanaliha, mille tulemusena võiks öelda, et on sündinud frikadellisupp 2.0,» kommenteerib Teele.

Kanafrikadellide ja suvikõrvitsanuudlitega supp

Vaja läheb:

Frikadellide jaoks

  • 300 g kanafilee hakkliha
  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 supilusikatäis hakitud värsket peterselli
  • veerand teelusikatäit kuivatatud punet
  • 1 teelusikatäis meresoola
  • veerand teelusikatäit musta pipart
  • 1 supilusikatäis täistera kaerajahu

Supi jaoks

  • 1,5 liitrit kanapuljongit
  • 1 suvikõrvits
  • 1 sellerivars
  • 1 porru (ainult valge osa)
  • 2-3 porgandit
  • 1 supilusikatäis oliiviõli
  • soola, pipart
  • maitserohelist (tilli, petersell)

Valmistamine:

  1. Frikadellide valmistamiseks sega kokku hakkliha, hakitud küüslauguküüs, muna, jahu ja maitseained.
  2. Kuumuta potipõhjas õli ja seejärel prae õlis kergelt eelnevalt kooritud ja viilutatud porgandid, pestud ja viilutatud porru alumine heledam osa ja viilutatud sellerivars.
  3. Siis vala peale puljong ja keeda umbes 10 minutit. Lõika suvikõrvits kas julienne-lõikuri või spiraallõikuri abil «nuudliteks» või kasuta selleks lihtsalt tavalist nuga ja lõika suvikõrvitsast pikad peenikesed ribad.
  4. Veereta teelusikatäie hakklihasegu kaupa märgade käte vahel valmis frikadellid ja tõsta need keskmisel kuumusel muliseva supi sisse. Keeda u 3-4 minutit, kuni frikadellid pinnale tõusevad.
  5. Lisa suvikõrvitsanuudlid ja lase veel korraks keema tõusta. Maitsesta ja lisa ürdid ning serveeri. Head isu!

Retsepti ja foto autor: Britt Paju

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles