KOSMILINE SOBIVUS ⟩ Tuuli ja Arbo jagavad omavahel pühendunud elu täis omajagu seiklust ja inspiratsiooni

Alles kuu aega tagasi lõppes Arbo Tammiksaar ja Tuuli Roosma saatesari «Tuuli Roosma mees». Foto: Konstantin Sednev / Postimees
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Tänu sünastriale ehk sünnikaartide võrdlemisele näeme, mida toovad Tuuli ja Arbo kumbki teineteise ellu ning mis on nende pika suhte saladus. 

Seekord uurime, mis toimub ühe Eesti armastatud paari, Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare vahelises sünastrias. Kuidas nad teineteist mõjutavad ja millised omadused on neid kokku toonud ja koos hoidnud?

Päike kaartide vahel

Tuuli ja Arbo aastal 2021
Tuuli ja Arbo aastal 2021 Foto: Remo Tõnismäe

Tuuli Päike on Kaksikutes ja Arbo Päike on Vähis, mis teadupoolest ei ole klassikaliselt sobivad tähemärgid, ent üllataval kombel on tegelikult väga paljude pikaajaliste paaride Päikesed kõrvuti asetsevates märkides. Nende Päikesed on nagu heatahtlikud naabrid - nad on küll täiesti erinevad, kuid kumbki suudab pehmendada teise teravaid külgi ning nad kogevad teatud stabiilsust külg-külje kõrval elades.

Vaatame, kuidas mõjutab Arbo Tuuli Päikest ehk peamist eneseväljendust:

Tuuli Päike on ühenduses Arbo Saturniga, opositsioonis Arbo Neptuuniga ja trigoonis Arbo Uraaniga.

Esiteks tuleb siin välja, et Arbo kõrval muutub Tuuli palju küpsemaks - Arbo toob ühelt poolt püsivust ja teiselt poolt õpetab võtma elus rohkem vastutust. Ühtlasi näitab ühendus Saturniga, et Arbo on väga kindlalt Tuuli kõrval - see on tõsiselt pühendunud seis ja otsene viide suhte pikaaegsusele.

Opositsioon Neptuuniga näitab, et eriti suhte algusfaasis võis Tuuli näha Arbos oma unistustemehe kehastust - mingi hetk võis see visioon puruneda ja asenduda realistlikuma pildiga, ent siis toetas see seis sügavama vaimse sideme tekkimist, nii et õpitakse tingimusteta armastama ka n-ö mitteideaalseid külgi. Arbo võib selles kombinatsioonis tunda, et ta väga vajab Tuuli sära - see annab talle palju jõudu. Mõnikord võib ta tunda sisimas ebakindlust, et ta ei suuda vastata Tuuli ootustele ning tõmbuda siis veidi endasse. Nende vahel tekkivat tundlikkust ja unistusi on parim kasutada millekski loovaks.

Trigoon Uraaniga toob nende vahele põnevust ja vabadust, aga mitte lõhkuval, vaid toetaval viisil. Arbo aitab Tuulil tunda, et ta võib olla tõeliselt tema ise ja ennast vabalt väljendada - koos olles muutuvad mõlemad kuidagi ehedamaks. See näitab, et lisaks kõigele muule on nende vahel ka tõeline sõprus.

Kokkuvõttes toob Arbo Tuulile nii püsivust kui inspiratsiooni, aktiveerides Tuuli unistusi ja luues vabadust, mis lubab kummalgi olla, kes nad on. Arbo kõrval on Tuuli põhiolemusel palju võimalusi kasvamiseks ja arenemiseks.

Tuuli mõjutab Arbo Päikest ehk peamist eneseväljendust aga nii:

Arbo Päike on kvadraadis Tuuli Uraaniga (1 orb), kvadraadis Tuuli Chironiga (1 orb) ja trigoonis Tuuli Marsiga (6 orbi).

Siin tuleb välja, et Tuuli mõju Arbole tekitab veidi rohkem väljakutseid, kuna Arbo tajub, et Tuuli ei pööra talle tähelepanu sama stabiilselt nagu tema Tuulile. Lihtsalt mingitel põhjustel peab Tuuli aeg-ajalt rohkem eemal viibima, siin näitab palju tulemisi-minemisi, mis võivad muuta lähedusetunde ajutiselt ebastabiilseks.

Tuuli tähelepanu ja energia võib tihti olla suunatud millelegi muule, nii et Arbo ei tunne alati piisavalt kindlust. Sõbrad ja erinevad inimgrupid, kollektiivid võivad nõuda palju tähelepanu, nii et Arbo vaatepunktist jääb tema vahel tähelepanust ilma. Tuuli võib tekitada Arbos sisimas vahel tunde, et kas viimane on ikka piisavalt huvitav ja põnev.

Kvadraat Chironiga näitab, et see võib avada Arbos teatud haava, mis paneb teda tundma, et midagi tema olemuses on valesti või puudu, ta võib tajuda vahel teravalt oma ebatäiuslikkust. Ometi näitab see seis, et neid kahte on toonud kokku väljakutse, mis aitab läbi valusate kogemuste tervendada suhestumist oma põhiolemuse ja identiteediga. Chironi aspektid hoiavad inimesi tihti kaua aega koos, kuna alateadlikult tajutakse, et on potentsiaal ennast sügavuti tervendada.

Suure orbiga trigoon Marsilt lisab aga energiat, kirge ja tegutsemistahet - kõike seda stimuleerib Tuuli Arbos pehmel ja harmoonilisel viisil.

Kuu kaartide vahel

29.03.2021, saate "Õhtu!" salvestus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
29.03.2021, saate "Õhtu!" salvestus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Tuulil on Kuu Amburis ja Arbol on Kuu Vähis - see näitab, et kummagi emotsionaalne elu ja vajadused on taas vägagi erinevad. Tuuli on emotsionaalselt alati valmis uuteks kogemusteks ja seiklusteks, ta ei nukrute kunagi pikalt ega vaja liialt lohutamist - ta on sisemiselt äärmiselt optimistlik. Arbo on aga küllaltki sentimentaalne, tal on suurem vajadus tugevate juurte, turvalisuse, kodu ja emotsionaalse helluse järele. Ta on sisimas tegelikult väga tundlik ja elab kõike väga sügavalt läbi.

(Kuna Kuu täpsed kraadid sõltuvad täpsest sünnikellajast, mida meil Tuuli ja Arbo kohta ei ole, vaatame Kuu aspekte laiemas laastus)

Arbo mõjutab Tuuli Kuud ehk emotsionaalset olemust nii:

Tuuli Kuu saab potentsiaalselt trigooni Arbo Merkuurilt ja sekstiili Arbo Marsilt.

See näitab, et Arboga koos tegutsemine ja ideede jagamine on Tuuli jaoks mõnus ja mugav ning aitab luua igapäevast lähedust.

Tuuli mõjutab Arbo Kuud ehk emotsionaalset olemust nii:

Arbo Kuu on potentsiaalselt ühenduses Tuuli Veenuse ja Saturniga.

Siin tuleb nüüd välja eriliselt siduv faktor! Arbo Saturn oli ühenduses Tuuli Päiksega (mis vahel tähistab naise jaoks ka meest tema elus) ning Tuuli Saturn on ühenduses Arbo Kuuga (mis vahel tähistab mehe jaoks ka naist tema elus)! Tõeline teineteisele pühendumine on nendevahelisse dünaamikasse tugevalt sisse kirjutatud. Isegi, kui Tuuli peab tihti viibima eemal või oma tähelepanu paljude inimeste vahel jagama, on ta emotsionaalselt Arbole väga pühendunud ning südames talle alati suureks toeks - ja seda Arbo tunneb.

Kuu ühendus Veenusega näitab väga armastavat ja hoolitsevat suhtumist nende kahe vahel. Kuigi Tuuli Kuu on seiklushimulises ja vabas Amburis, siis tema Veenus Vähis aga mõistab väga hästi Arbo Vähi Kuud ning Arbo tundlikkus ja sentimentaalsus äratab Tuulis tegelikult palju armastust. See, kuidas Tuuli väljendab armastust, paneb Arbo tundma end nagu kodus, isegi kui Tuuli oma igapäevases meeleolus on teistsugusel lainel.

Seega, kuigi kummalgi on loomu poolest erinevad emotsionaalsed vajadused, suudavad nad teineteise vajadusi täita.

Merkuur kaartide vahel

Tuuli Ja Arbo Siberis Päikselinna südames aastal 2012.
Tuuli Ja Arbo Siberis Päikselinna südames aastal 2012. Foto: Raigo Pajula

Tuuli Merkuur on Kaksikutes ning Arbo Merkuur on Lõvis ja need on omavahel täpses sekstiilis. Tihti otsitakse sünastrias neid kõige kirglikumaid ja romantilisemaid energiaid ning Merkuur kui mõtlemist ja suhtlemist juhtiv planeet jääb selles osas tagaplaanile, ent tegelikult on Merkuur kahe inimese vahel suhtes äärmiselt oluline, kuna näitab ära, kas ollakse võimelised teineteinesest aru saama ja asju läbi rääkima. See sekstiil Tuuli ja Arbo Merkuuri vahel on suhte jaoks tõeliselt hea aspekt! Suhtlus nende vahel on elavaloomuline ja vastastikku inspireeriv ning nad on võimelised leidma ühist keelt ka väga keerulistes tingimustes.

Lisaks mõjutab Arbo Tuuli Merkuuri nii:

Tuuli Merkuur saab Arbo Marsilt trigooni (2 orbi) ja Pluutolt kvadraadi (4 orbi).

Arbo stimuleerib Tuulis suhtlemist ja mõttevahetusi väga tugevalt. Arbo kõrval muutub Tuuli verbaalne väljendus tugevamaks, selgemaks ja ta võib isegi hakata rohkem nautima vaidlusi või tuliseid arutelusid. Tuuli sõnad ja ideed omakorda innustavad Arbot kohe tegutsema. Suhtlemine hoiab energia nende vahel erksa ja nooruslikuna.

Mõnikord võivad Arbol olla väga tugevad seisukohad ja Tuulile võib tunduda, et Arbo tahab tema seisukohti kontrollida või isegi muuta. Sellisel juhul võib oodata suuremat vaidlust. Tuulile võib tunduda, et Arbo tahab oma mõtteid talle pähe panna ja see paneb teda vastu vaidlema. Samas Arbol on võime tuua Tuuli mõtte- ja suhtlusprotsessidesse rohkem sügavust ja intensiivsust, aga siin tuleb hoida tasakaalu, et teise ideede üle domineerima ei hakkaks. Arbo lõhub maha mõned barjäärid, mis Tuuli mõtlemises varem eksisteerisid.

Üldiselt on nad tugevad ja energilised suhtlejad, kes suudavad närida olukorrad tõeni läbi.

Veenus kaartide vahel

Tuuli ja Arbo Veenused on mõlemad Vähis ja täpses ühenduses! See on järjekordne väga armastav seis ühele suhtele. Olgu neis mistahes muid erinevusi, nad väärtustavad elus samasid asju ning jagavad ühist armastuse keelt. Armastuses on mõlemad väga tundlikud ja hoolitsevad ning soovivad teha kõik, et partner end hästi tunneks - nende vahel on palju õrnust ning ühine pere ja kodu on osa nende armastuse väljendusest teineteise vastu. Veenus Vähis ei soovi oma armastatust kunagi lahti lasta.

Lisaks mõjutab Arbo Tuuli Veenust nii:

Tuuli Veenus saab kvadraadi Arbo Chironilt (4 orbi).

See on huvitav seis, kuna näitab, et sügavamal tasandil äratab haav Arbos Tuulis just armastust mehe vastu. See aspekt loob tundlikkust ja haavatavust nende vahel. Arboga koos õpib Tuuli midagi ka oma naiselikkuse haavatavuse kohta. Kuna Tuuli Veenus on Vähis võib see olla midagi ka emadusega seoses või midagi, mis on seotud Tuuli enda emaga. Väikesed Arbo igapäevased teod võivad aeg-ajalt ärata Tuulis selle haava ja kui ta tunneb seda valu, haavab ta omakorda Arbot. Aga üks nende koosolemise ülesandeid on seda haavatavust omaks võtta ja tervendada.

Tuuli mõjutab Arbo Veenust nii:

Arbo Veenus on ühenduses Tuuli Saturniga (1 orb).

See on taas väga pikaajalise armastuse aspekt. Tuuli on pühendunud väljendama Arbole armastust pikemas perspektiivis. Mõnikord on armastus selle seisuga esialgu veidi vaoshoitud ning parnterid ei demonsteeri oma tundeid kuigi tugevalt - selles on rohkem praktilist ja tõsist joont. See näitab sügavat armastust, mille tõelisus avaneb läbi pikema perioodi. Pühendumine ja tunded on siin püsivad.

Kumbki partner tunneb siin, et tema armastuse keel on mõistetud. Nad teavad, et armastus, mis neid seob, on midagi väga olulist ja pikaajalist. Neil on ühised pereväärtused ja armastus pere vastu.

Marss kaartide vahel

Tuuli ja Arbo kaksikutest poegade Andrese ja Kristjaniga Iraanis aastal 2017.
Tuuli ja Arbo kaksikutest poegade Andrese ja Kristjaniga Iraanis aastal 2017. Foto: Kanal 2

Tuulil on Marss Jääras ning Arbol on Marss Veevalajas - kuigi nende vahel aspekti ei teki, on nende tegutsemisstiilid omavahel harmoniseeruvad ja toetavad. Tuuli on impulsiivsem ja kiirem, aga Arbo lisab tegevusse originaalsust ja laiemat konteksti ning oskab haarata kaasa sõpru.

Arbo mõjutab Tuuli Marssi nii:

Tuuli Marss saab sekstiili Arbo Saturnilt (0 orbi) ja trigooni Arbo Neptuunilt (3 orbi).

Arbo toetab Tuuli tegevust pehmelt ja kindlalt, ta oskab luua Tuuli tegevusele toetavat struktuuri. Ta õpetab Tuulit olema stabiilsem ning oma samme rohkem läbi mõtlema, kuid teeb seda sõbralikult ja taktitundeliselt. Üldse lisab ta Tuuli tegevusele pehmust ja voolavust. Tuuli omakorda võib tahta mõned Arbo sisimad unistused ja fantaasiad teoks teha ning nende nimel tegutseda. Siin tekib järjekindel tegutsemine unistuste nimel. See seis lisab ka seksuaalset fantaasiat ja soovi seda teoks teha (Tuuli on siin eestvedaja ja Arbo unistaja).

Tuuli mõjutab Arbo Marssi nii:

Nagu ülal juba toodud, teeb Tuuli Merkuur Arbo Marsiga trigooni, mis näitab, et suhtlemine Tuuliga innustab Arbot tegutsema. Tuuli ideed ja sõnad on Arbo jaoks meeldivalt käivitav jõud.

Marsid on kaartide vahel aspekteeritud võrdlemisi pehmelt, mis näitab, et ilmselt suuri tülisid, võitlusi ja konflikte nende vahel tihti ei ole ning kumbki ei näe partnerit oma konkurendina.

Põhjasõlmed kaartide vahel

Arbo ja Tuuli EFTA galal aastal 2020.
Arbo ja Tuuli EFTA galal aastal 2020. Foto: Madis Veltman

Põhjasõlm näitab karmalist teekonda, kuhu inimene selle elu jooksul peab suunduma ning mis toob talle kõige rohkem hingelist kasvu. Tuulil on see Amburis ja Arbol Veevalajas. Need on jällegi omavahel harmoniseeruvad väljendused, kuigi aspekti nende vahel siin ei teki.

Arbo mõjutab Tuuli Põhjasõlme nii:

Arbo toob Neptuuni ja Jupiteri Tuuli Põhjasõlmele, mis tähendab, et Arboga koos olles Tuuli tulevik avardub ja tal tekivad võimalused oma karmalist teekonda täita. Samuti kasvab Arboga koos olles Tuuli spirituaalne arusaamine elust ning läbi selle jõuab Tuuli oma eesmärgile lähemale. Arboga koos olles võib kasvada Tuuli populaarsus ja tuntus, mis omakorda viib teda ka karmaliselt edasi.

Tuuli mõjutab Arbo Põhjasõlme nii:

Tuuli Jupiter teeb Arbo Põhjasõlmele sekstiili, mis on kerge toetav mõju, ent Tuuli ei too ühtegi oma planeeti Arbo Põhjasõlmele.

Paistab, et nende suhtes on tugevam fookus Tuuli karmalisel teekonnal siin elus ning Arbol on selles väga oluline roll.

Kokkuvõte Tuuli ja Arbo sünastrilisest sobivusest

Nad kumbki äratavad teineteises sügavat pühendumist ning tunnevad, et see on väga oluline ja pikaajaline suhe. Neid seob tugev armastus ja sarnased väärtused elus, kuigi oma olemuselt ja eneseväljenduselt on nad üsna erinevad. Vaatamata perioodidele, mil elus on ebastabiilsust ja palju tähelepanu on suhtevälisel, on neil olemas, mis vaja, et püsida koos ja teineteist toetada.

Nende suhtes domineerib hoolimine ja vastutustunne, draama ja suured kired siin eriti väljendust ei leia. Samas suudavad nad ka teineteist inspireerida ja lasta üksteisel olla just see, kes nad tegelikult on. Nende omavaheline suhtlus on väga elav ja neil on loomulik talent probleemide lahendamiseks. Paistab, et tõsisest ühisest vastutusest hoolimata ei hakka neil kunagi igav.

Eriti aitab Arbo Tuulil oma karmalisel teekonnal liikuda, mis on seotud ka ühiskondliku rolliga siin elus - tundub, et Arbo hing on nii valinud.

Hiina horoskoop

Tasub märkida, et ka hiina horoskoobis on Tuuli ja Arbo kombinatsioon väga harmooniline - Tuuli on Kass ja Arbo on Siga, mis moodustab väga armastava ja loova paari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles