KÖÖGINIPP ⟩ Klaasist versus metallist ahjupannid - kumba eelistada ning miks?

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kas näiteks algajal küpsetajal tasub eelistada klaasist või metallist ahjupanne? Milline sobib milliste roogade valmistamise jaoks paremini?
Kas näiteks algajal küpsetajal tasub eelistada klaasist või metallist ahjupanne? Milline sobib milliste roogade valmistamise jaoks paremini? Foto: Shutterstock

Paljude inimeste ahjupottide ja -vormide kogu täieneb suhteliselt juhuslikult. Mõni toode soolaleivakingituseks, teise pärandasid ema ja isa, kolmanda ostsid ühe konkreetse retsepti jaoks ja neljas, kust see veel siia ilmus?

Köögikappi kiigates leiadki tõenäoliselt eest erinevates suurustes klaasist ning metallist panne, mis küpsetamiseks mõeldud, sekka ka mõne keraamilise või siis silikoonist vormi.

Aga kas teadsid, et küpsetamise juures omab anuma materjal vägagi suurt rolli selles, kuidas selles valmistatav roog välja kukub? Enamikel tõsisematel või lausa proffessionaalsetel toiduvalmistajatel on aga "klaas versus metall" dilemmas oma kindel eelistus.

Loe edasi, et saada teada, millist materjali peaksid eelistama algajad küpsetajad, milline on üldjoontes parim ning miks materjal ise üldse niivõrd suurt rolli mängib!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles