RETSEPT Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kanaburger punase kapsa salatiga.
Kanaburger punase kapsa salatiga. Foto: Erakogu

Ka tervislikult toitujatele tuleb aeg-ajalt peale burgeriisu – kellele ei tuleks? Selleks puhuks soovitab toitumisnõustaja Teele Teder oma lemmikut kanaburgeri retsepti - taljesõbralik, kerge ning mahlane!

Burgeri söömisele ei pea alati järgnema raskustunne kõhus. Kanalihast pihv ning seedimist soodustavad ja ergutavad vürtsid ulatavad kergema tunde saavutamisele abikäe. Ingver aitab aga vältida erinevaid seedehäireid ning karripastas olevad vürtsid on seedeelundkonna töö ergutajad, mis muuhulgas stimuleerivad ka süljenäärmeid ja seeläbi tõhustavad sapi ja seedesüsteemi tööd. 

Kanaliha on aga üks kergemini seeditavamaid lihasid.

Aasiapärane kanaburger

Vaja läheb:

Burgeri jaoks:

  • 600-700 grammi kanahakkliha
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 supilusikatäis Tai punast karripastat
  • 2 rohelise sibula vart
  • peotäis koriandrilehti
  • 4 burgerikuklit
  • soola
  • pisut õli

Salati jaoks:

  • 250 grammi punast kapsast
  • sentimeetri paksune ingveriviilakas
  • pool teelusikatäit seesamiõli
  • suur sorts laimimahla

Laimimajoneesi jaoks:

  • 1 detsiliiter majoneesi
  • 1 terve laim

Valmistamine:

  1. Haki peeneks küüslauk, koriandrilehed ja rohelise sibula alumine heledam osa.
  2. Sega broilerihakkliha karripasta ja hakitud koostisosadega ning maitsesta soolaga. Lase maitsestuda niikaua kuni valmistad salatit ja majoneesi.
  3. Majoneesi valmistamiseks riivi tervelt laimilt ära koor. Poolita laim ning lisa poole laimi mahl ja riivitud koor majoneesile.
  4. Salati jaoks haki peeneks kapsas ning hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks. Sega köögiviljad kokku ja lisa seesamiõli, teise laimipoole mahl ja pisut soola.
  5. Nüüd jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks. Määri pihvid kergelt õliga ja küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Nüüd lase neil teist samakaua fooliumi all puhata, sest nii saab burger mahlasem. 
  6. Kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata pealmise osaga ja serveeri kohe.
  7. Head isu!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles