TOITUMISTEADLASED AVALDAVAD ⟩ Just need on kolm kõige tervislikumat veini

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Käed valamas pokaali veini.
Käed valamas pokaali veini. Foto: Pexels

Kuigi sõnapaar «tervislik vein» võib tundud oksüümoronina, siis tegelikult on toitumisteadlaste sõnul mõned viinamarjarüüped siiski teistest tervisele vähem kahjulikud. Täna toome välja neist kolm parimat.

Veini müüva portaali wine.com andmetel kasvas veinimüük eelmisel aastal ajavahemikus 1. aprill kuni 30. september tervelt 217 protsenti, võrreldes seda eelneva aasta sama ajaga. Ilmselt ei ole see kellelegi üllatuseks, et karantiini ja eriolukorra esimese laine ajal alkoholi tarbimine kasvas ning koos sellega kerkisid eriti just veebimüüjate ostunumbrid.

Selles pole iseenesest midagi halba. Kui seda mõõdukalt tarbida, siis on vein vägagi meeliülendav viis stressirohkele päevale punkti panemiseks, seda eriti koos mõne suussulava juustuampsuga. Ammu on teada ka see, et veinil on tervisele erinevaid kasulikke omadusi. Kõige olulisem tervislikkuse piiridesse jäämise juures on muidugi see, et järgiksid tarbitavaid koguseid. Näiteks ei soovitata naisterahvastel päevas juua üle ühe klaasi veini.E

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles